Ηγέτες στη μεσογειακή Σύνοδο: Η Ευρώπη σήμερα λειτουργεί μόνο με το φρένο

Για «καλό κλίμα συναντίληψης και εξεύρεσης κοινού τόπου» κάνουν λόγο πηγές του Μαξίμου

Ηγέτες στη μεσογειακή Σύνοδο: Η Ευρώπη σήμερα λειτουργεί μόνο με το φρένο

Για «καλό κλίμα συναντίληψης και εξεύρεσης κοινού τόπου» κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου για την -εν εξελίξει- μεσογειακή Σύνοδο Κορυφής στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, από τη μέχρι τώρα πορεία των συζητήσεων έχει καταστεί σαφές πως οι τύχες της Ευρώπης αφορούν τον Νότο.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι οι ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν έχουν το θέμα της υποχώρησης του ρόλου της Ευρώπης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ευρώπη σήμερα είναι μία μηχανή που λειτουργεί μόνο το φρένο».

Όπως εξηγούν, στη Σύνοδο εκτιμήθηκε πως η ανάκαμψη της Ευρώπης περνά από τη Μεσόγειο, ενώ συνολικά η τάση που διαμορφώθηκε, έως τώρα, είναι ότι στη Σύνοδο της Μπρατισλάβας πρέπει να δοθεί ώθηση, να υπάρξει «επανεκκίνηση» της Ευρώπης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, ασφάλειας και ως προς το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι υπάρχει κοινός τόπος ως προς αυτά, παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες.

Τέλος, οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοψίζοντας, επέμενε στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, το οποίο συνδέεται με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top