ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛ!Τασία:Τι κάνει νιάου νιάου; Βενιζέλος:Ο σκύλος που μιλάει ξένες γλώσσες!

Νέα κόντρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

​"Μαλλιά κουβάρια" έγιναν για πολλοστή φορά ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου, όταν η τελευταία ρώτησε την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη «αν έχει παγιδεύσει το τηλέφωνο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου;».

Σε προηγούμενη συνεδρίαση η κυρία Τσατάνη, μιλώντας για τις καταγγελίες της κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης περί παρεμβάσεων του στο έργο της, άφησε αιχμές ότι κάποιοι προσπαθούν να βρουν στοιχεία μέσα από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πληροφορώ τους κυρίους ότι όλα είναι καταγεγραμμένα σε μπλοκ». Μετά από αυτές τις δηλώσεις η κυρία Χριστοδουλοπούλου επανήλθε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσατάνη-Παπαγγελόπουλου.

Η ερώτηση της προέδρου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι έκαναν λόγο για απαράδεκτη ερώτηση, που παραβιάζει το Σύνταγμα. «Τι ερώτηση είναι αυτή;» ανα��ωτήθηκε ο κύριος Βενιζέλος με την κυρία Χριστοδουλοπούλου να του απαντά πως «Κύριε Βενιζέλο δεν είστε εισαγγελέας εδώ;».

Παρά την ένταση, η κυρία Τσατάνη επανέλαβε πως έχει αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία επιφυλάσσεται να καταθέσει στις αρχές, χωρίς ωστόσο να απαντήσει αν τα μέσα που επικαλείται είναι κτηθέντα με νόμιμο ή παράνομο τρόπο.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλέστηκαν νομοθετική πρωτοβουλία του κ.Παπαγγελόπουλου σύμφωνα με την οποία ακόμα και αποδεικτικά στοιχεία, κτηθέντα με παράνομο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη Δικαιοσύνη για εγκλήματα διαφθοράς.

Αναλυτικά ο διάλογος Χριστοδουλοπούλου και Βενιζέλου:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Επιβεβαιώσατε ότι είχατε παγιδεύσει το τηλέφωνο Παπαγγελόπουλου;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Τι ερώτηση είναι αυτή; Ρωτάμε όπως να ‘ναι ό,τι να ‘ναι; Συγκρατηθείτε...

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αφήστε κύριε. Εσείς συγκρατηθείτε..

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εσείς να αφήσετε. Αυτά αλλού. Να τηρήσετε τον Κανονισμό και το Σύνταγμα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ρώτησε ο Βορίδης αν έχετε αποδεικτικά μέσα. Είπατε ότι δεν μπορείτε να βεβαιώσετε τι ακριβώς έχετε. Επειδή ήταν τηλεφωνική επικοινωνία σας ερωτώ ευθέως "τι μέσο μπορεί να είναι αυτό;".

ΤΣΑΤΑΝΗ: Πράγματι έχω αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛ��ΠΟΥΛΟΥ: Επειδή ένας μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται και κατανοεί ότι αυτό το αποδεικτικό μέσο είναι μια τηλεφωνική παγίδευση.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μα είναι δυνατόν; Τι πράγματα είναι αυτά;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ:Δεν είστε εισαγγελέας!

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όχι κυρία μου...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν είναι ούτε κατηγορουμένη, ούτε μάρτυς η κα Τσατάνη!

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Έχει κάνει μια αναφορά, στην οποία λέει ότι έχει αποδεικτικά μέσα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν το έχει αμφισβητήσει ο Παπαγγελόπουλος.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ρωτάω ευθέως. Το αποδεικτικό μέσο είναι παγίδευση;

ΤΣΑΤΑΝΗ: Έχω απαντήσει επακριβώς . Τα αποδεικτικά μου στοιχεία επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Δεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ σας ρωτάω "τι είδους στοιχεία είναι αυτά;". Επειδή υπερασπίζεστε συνεχώς το κύρος της δικαιοσύνης, είναι συμβατό να τονώνεται το κύρος με συλλογή τέτοιου είδους στοιχείων;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αυτό που κάνετε είναι σκανδαλώδης παραβίαση…

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Από που;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ντρέπομαι που η Επιτροπή Θεσμών μετέρχεται τέτοια μέσα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Λυπάμαι που ντρέπεστε γι' αυτό και όχι για το ότι μια εισαγγελέας παγιδεύει τηλέφωνα!

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Από που προκύπτει αυτό;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο σ��ύλος που μιλάει ξένες γλώσσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top