Στην ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας συμφώνησαν Βούτσης και Ναρίσκιν

Για την ανάγκη ενίσχυσης των ελληνορωσικών σχέσεων συμφώνησαν ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμα (Κάτω Βουλή) της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν, στη συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης , στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή διευρυμένων αντιπροσωπειών των δύο κοινοβουλίων.
Βούτσης και Ναρλίσκιν συμφώνησαν στην ανάγκη για την αντιμετώπισης των προ��λημάτων και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στο εμπόριο, τον τουρισμό, την οικονομία και σε άλλους τομείς, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκαν και όλα τα μεγάλα προβλήματα της εποχής, όπως αυτό της ειρήνης, της αποσταθεροποίησης και των προσφυγικών ροών.
"Θα καταβάλουμε από κοινού προσπάθειες και είμαστε ευτυχείς διότι και οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών έχουν συγχρονίσει τα βήματά τους για την αντιμετώπιση πολύ μεγάλων θεμάτων και για την ενίσχυση εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών και άλλων πλευρών της συνεργασίας", δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Βούτσης.
Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που υπήρξαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του κ. Ναρίσκιν στη Θεσσαλονίκη, για την ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η οποία έχει έδρα στην Αθήνα, και σημείωσε:
"Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής της Ρωσίας, τον κ. Ναρίσκιν. Είναι μια επίσκεψη που είχαμε αποφασίσει σε ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης που έγινε πριν από λίγους μήνες στη Μόσχα, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον, που χρειαζόταν μία προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί. Είμαστε ευτυχείς πραγματικά που τώρα είμαστε εδώ μαζί και είναι και η απαρχή μιας διαφορετικής συμπεριφοράς, ελπίζουμε και σε επίπεδο Ευρωπ��ϊκής Ένωσης, γύρω από αυτά τα ζητήματα".
Από την πλευρά του ο κ. Ναρίσκιν ευχαρίστησε τον κ. Βούτση για την πρόσκληση και τη δυνατότητα να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να κάνει πόλεμο ενάντια στο "κοινό κακό", τον εξτρεμισμό, και τόνισε πως οι υπηρεσίες της Ρωσίας που ασχολούνται με τη μετανάστευση είναι έτοιμες να προσφέρουν την εμπειρία τους στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδας και τα εμπόδια που βάζουν σε αυτές οι κυρώσεις λόγω του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top