ΒΟΜΒΑ από Ρέγκλινγκ: Ο ��αρουφάκης σας κόστισε 100 δισ. ευρώ!

Αιχμές και για τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις από τον επικεφαλής του ESM

Ρουκέτα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη έριξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τόνισε ότι η περίοδο του στο υπουργείο Οικονομικών είχε δυσβάσταχτο κόστος για την ελληνική οικονομία που ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ!

Ειδικότερα, απαντώντας στη συνέντευξη στον Σκάι σε ερώτηση για το κόστος της περιόδου Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ, είπε: «Δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος να το υπολογίσει κανείς. Γνωρίζω ότι η ΤτΕ έχει υπολογίσει ένα ποσό ύψους 80 δισ. ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Θα μπορούσε κανείς να σταθεί και στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, που πριν αλλάξει η κυβέρνηση, η εκτίμηση του ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2014, είναι δημοσιοποιημένη, μιλούσε για ανάπτυξη στην Ελλάδα 2,5% το 2015 και 3,5% το 2016. Άρα αυτό αθροιστικά μας κάν��ι ανάπτυξη 6%. Αντιθέτως, αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση, αυτό θα μπορούσε επίσης να μετρηθεί για να υπολογίσεις το κόστος. Έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα αυτό κάνει περισσότερο από 100 δισ. ευρώ. Όπως είπα δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος, αλλά το κόστος ήταν πολύ μεγάλο».

neakriti-news-image.jpg
Παράλληλα, ο Ρέγκλινγκ άφησε αιχμές για καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις που έπρεπε να γίνουν, ενώ τάχθηκε υπέρ ενός άλλου μείγματος πολιτικής που θα βασίζεται σε λιγότερους φόρους.

Δείτε ακόμη:

Ρέγκλινγκ: Δεν βλέπω κίνηση για χαμηλότερα πλεονάσματα ούτε ��πό την Ελλάδα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top