Μαζί Ζωή και Ραχήλ στο Δίστομο στην ημέρα μνήμης των θυμάτων των ναζί

Με πανό Γερμανών ακτιβιστών στην πορεία προς το Μνημείο των πεσόντων

Μαζί Ζωή και Ραχήλ στο Δίστομο στην ημέρα μνήμης των θυμάτων των ναζί
Το Δίστομο επισκέφθηκαν σήμερα, όπου συμμετείχαν στις Εκδηλώσεις Μνήμης των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας (στις 10/6/1944) η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τη Ραχήλ Μακρή, συνοδευόμενες από τα στελέχη επίσης του κόμματος στη Βοιωτία Γιάννη Σταθά (πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) και Κώστα Ζηκογιάννη.
raxil makri zoi kontino distomo.jpg

Στην πορεία προς το Μνημείο των πεσόντων η πρόεδρος και τα στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας πορεύθηκαν με το πανό των Γερμανών Ακτιβιστών "ΑΚ Δίστομο", που ενεργοποιούνται για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και υποχρεώνεται το Γερμανικό Κράτος να καταβάλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις.
raxil zoi 4 distomo.jpg

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι, ενώ η Ραχήλ Μακρή σε ανάρτησή της στο facebook ε��ανέλαβε το αίτημα για την άμεση εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για αποζημίωση από το γερμανικό δημόσιο υπέρ των θυμάτων και των συγγενών τους.
raxil zoi 3.jpg

«Θεωρούμε μείζον το αίτημα των θυμάτων και του ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και για την άρση της αδικίας. Στην διακήρυξή μας περιέχεται ρητή αναφορά στην ανάγκη εκτέλεσης της αμετάκλητης από δεκαπενταετίας απόφασης για το Δίστομο. Δεκαέξι χρόνια έχουν περάσει από όταν έγινε αμετάκλητη η απόφαση αποζημίωσης των θυμάτων» αναφέρεται στην ανάρτηση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top