ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ από τους φορείς εναντίον του ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Σκληρή κριτική για τα μέτρα που φέρνει στη Βουλή

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ από τους φορείς εναντίον του ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

​Απέναντι στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και περιλαμβάνει αυξήσεις σε έμμεσους φόρους, ταμείο αποκρατικοποιήσεων, κόκκινα δάνεια, κτλ, τάχθηκαν σύσσωμοι οι επαγγελματικοί φορείς και οι εκπρόσωποι εργαζομένων κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Ε. Παραδιάς, χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «κρεατομηχανή» για την ακίνητη περιουσία, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες δε θα αντέξουν τις νέες επιβαρύνσεις που έρχονται με τον ΕΝΦΙΑ.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ από την άλλη, Γ. Αδαμίδης, προειδοποίησε ότι θα έχουν ποινικές ευθύνες όσοι πουλήσουν τη ΔΕΗ, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία που θα προκύψει από την πώληση του ΑΔΜΗΕ θα καταρρεύσει.

Αναφερόμενος ακόμα στις ανείσπρακτες οφειλές, τόνισε πως αυτές ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να συνεχιστεί να επιτρέπεται η αλλαγή παρόχου, αφήνοντας μεγάλο φέσι στη ΔΕΗ.

«Παγκόσμια πρωτοτυπία», χαρακτήρισε από την πλευρά του το φόρο στο ίντερεντ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Ν. Βασιλάκος, σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη γιατί οι εταιρείες πουλάνε πακέτα υπηρεσιών με την παροχή του διαδικτύου δωρεάν.

«Θα δούμε πολλά διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία να μοιράζονται την ίδια σύνδεση, καθώς η τεχνολογία το επιτρέπει, με αποτέλεσμα τα έσοδα τελικά να μειωθούν. Θα επιβάλλετε φόρο 5% αλλά θα χάσετε 25% έσοδα από το “μοίρασμα” που θα γίνεται», είπε.

Κατά του πολυνομοσχεδίου τάχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Α. Καραφυλλίδης, υποστηρίζοντας πως ο διπλασιασμός του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα αποτελέσει πλήγμα για τις ελληνικές ζυθοποιίες.

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια λογική αύξηση και να δώσει τη δυνατότητα στις ζυθοποιίες να συνεχίσουν να παράγουν και να επενδύουν στη χώρα.

Τεράστιες ζημιές στον κλάδο των καπνικών προϊόντων από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις τα τελευταία 5 χρόνια προέβλεψε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καπνικών Προϊόντων, Ε. Κιτσάκης, ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής Γιώργος Δούκας σημείωσε πως κάθε αύξηση στον φόρο γιγαντώνει το λαθρεμπόριο.

Κλειδί για την αύξηση των δημοσίων εσόδων χαρακτήρισε την πάταξη της λαθρεμπορίας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μ. Κιούσης, τονίζοντας ότι αυτά θα είναι μεγαλύτερα από τα προϋπολογιζόμενα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας Δ. Τριμπόνιας επεσήμανε την αποψίλωση των υπηρεσιών αλλά και από μέσα που έχει υποστεί η υπηρεσία, ενώ υφεσιακό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, υπογραμμίζοντας ότι πλήττονται κυρίως τα μεσαία εισοδήματα, που υποτίθεται δεν θέλουν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις.

Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, Σ. Μάμαλης, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο, καθώς η νέα ρύθμιση όχι μόνο δεν επιταχύνεται η διαδικασία κατάρτισης δασικών χαρτών, αλλά επιβραδύνεται γιατί οδηγεί στην ακύρωση του έργου.

Τέλος, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, Ε. Υφαντή, έκανε λόγο για αντισυνταγματικές αρμοδιότητες που παραχωρούνται στη ΓΓΔΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top