Στα άκρα ο Πολάκης για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Έδιωξαν τον Γιαννόπουλο, ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης!

Ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο για τον διαγωνισμό των γιατρών στις ΜΕΘ

​Στα άκρα έφτασε την κόντρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανακοίνωσε την παύση του προέδρου του οργανισμού και ήδη αποφάσισε για τον αντικαταστάτη του!

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, τονίζοντας ότι «αρνήθηκε να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους».

Ως αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Τι είχε προηγηθεί στον πόλεμο Πολάκη-ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος είχε φουντώσει μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο δεν έλαβε απόφαση να υιοθετήσει την τροποποιημένη -από τον αναπληρωτή υπουργό- λίστα επιτυχόντων που αφορούσε τον διορισμό 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Πολ��κης με ανάρτησή του στο facebook είχε καλέσει το δ.σ. να παραιτ��θεί, ξεκαθαρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα παυθούν τα μέλη του.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννόπουλος είχε κάνει λόγο γ��α πρωτοφανείς καταστάσεις: «Πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι ο αναπληρωτής υπουργός, ζήτησε τις παραιτήσεις μας. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, να ζητούνται οι παραιτήσεις ενός συμβουλίου μεγάλου οργανισμού μέσα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο».

Το υπουργείο Υγείας είχε απαντήσει πως «μετά τη διαπιστωθείσα σωρεία παρατυπιών στη μοριοδότηση 88 υποψηφίων γιατρών και εν συνεχεία τις διαβεβαιώσεις του ΔΣ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την άμεση και με διαφάνεια ολοκλήρωση του διαγωνισμού από την επιτροπή αξιολόγησης, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις, αλλά αμφισβητήθηκε ευθέως η ανάγκη εφαρμογής κριτηρίων ΑΣΕΠ στην προκήρυξη». Παράλληλα, είχε κάνει λόγο για «παρελθόν αδιαφανών προσλήψεων και πελατειακών μηχανισμών» στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δείτε όλη την αιχμηρή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

ΥΥ.docxΥΥ.docx

Δείτε ακόμη:

ΠΟΛΕΜΟΣ για το ΚΕΕΛΠΝΟ! Πολάκης: Αν δεν παραιτηθούν θα τους παύσω και θα τους αντικαταστήσω

ΣΤΑ ΑΚΡΑ η ΚΟΝΤΡΑ! Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: «Δεν παραιτούμαστε»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ και ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ο Πολάκης! Ζητά την παραίτηση μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεδριάζει το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την παρέμβαση Πολάκη στους διορισμούς των γιατρών

Τι απαντά ο Πολάκης για τα περί παρέμβασης στους διορισμούς γιατρών

«Παρέμβαση Πολάκη στους διορισμούς γιατρών» σύμφωνα με δημοσίευμα

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top