Παραδοχή Μουζάλα: Δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το χάος στην Ειδομένη!

Διαβεβαίωσε όμως ότι πλέον «μπαίνει τάξη»

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ελέγξει το χάος με τις ΜΚΟ στην Ειδομένη, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στην πρώτη του παρουσία στη Βουλή μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.
Ο κ. Μουζάλας, κατά την απάντησή του σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, παραδέχθηκε ότι στην Ειδομένη, μαζί με τις «κανονικές» ΜΚΟ, δραστηριοποιήθηκαν λόγω της έλλειψης οργανωμένης παρέμβασης και «πονηρές» ΜΚΟ, που εξυπηρέτησαν άλλους σκοπούς.
«Αυτό συνέβη μόνο στην Ειδομένη, λόγω του γεγονότος ότι δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το χάος που υπήρχε εκεί. Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει η απελπισία των ανθρώπων εκεί, χρειάζεται χρόνος για να δώσουμε μορφή στο χάος, όμως σιγά σιγά αρχίζει να μπαίνει μία τάξη», υποστήριξε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην μπερδεύει τις «πονηρές» ΜΚΟ με τις ΜΚΟ που παράγουν έργο.
Ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι οι ΜΚΟ θα χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. με την προϋπόθεση να «κουμπώσουν» πάν�� στον κρατικό σχεδιασμό, ενώ το 70% των προσλήψεων θα είναι από την Ελλάδα, από την οποία επίσης θα γίνεται 60% των αγορών τους.
Όσον αφορά την υπόθεση στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν «αλληλέγγυους» ανέφερε: «Είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται κάτι. Θα φανεί στα δικαστήρια αν είχαν δίκιο το Λιμενικό και το υπουργείο Μετανάστευσης ή οι 5 βουλευτές του ��ΥΡΙΖΑ. Ελπίζω βαθιά μέσα μου ότι θα φανεί».
Από την πλευρά τους πάντως οι βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Κατσαφάδος άσκησαν κριτι��ή στην κυβέρνηση ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, βρίσκονται στο πλευρό ανθρώπων που συνελήφθηκαν γιατί διευκόλυναν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών».
«Πολιτικά απεμπλακείτε από αυτά τα βαρίδια, από αυτά τα συμφέροντα και θα βρεθούμε δίπλα σας» τόνισε μάλιστα ο κ. Βαρβιτσιώτης, με τον αναπληρωτή υπουργό να σχολιάζει: «Είστε κακά ενημερωμένος και αυτό μπορεί να στηρίζει εμμονές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top