Καραγκούνης: Να μας πει ο κ. Βαρουφάκης για το επιτόκιο δανεισμού από την Κίνα

«Τα 27 δισ. ευρώ του Βαρουφάκη ήταν… 3,5 δισ. ευρώ»

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη και την κυβέρνηση εξαπολύει ο Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών.
«Αποκαλύφθηκε για ακόμη μία φορά η “περήφανη διαπραγμάτευση της πρώτης φοράς αριστερά”. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα δανείζεται ήδη από τους εταίρους της, με επιτόκιο λιγότερο από 0,5% , δεν μας είπε ο κ. Βαρουφάκης, με το επιτόκιο δανείου είχε συμφωνήσει με την Κίνα (διότι το επιτόκιο δανεισμού στις αγορές για την Ελλάδα ήταν τότε πάνω από 10%) ούτε βεβαίως με τι ανταλλάγματα είχε συμφωνήσει τη σύναψη του εν λόγω δανείου» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο ίδιος, αναφέρεται και στα 27 δισ. ομολόγων της ΕΚΤ, τα οποία ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίστηκε ότι θα χρησιμοποιούσε ως «διαπραγματευτικό χαρτί»: «Αφήστε δε το κορυφαίο… θα εκβίαζε τους δανειστές με κούρεμα 27 δις ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ. Το ομόλογο που έληγε τον Ιούλιο του 2015 δεν ήταν ύψους 27 δισ. αλλά 3,5 δισ. ευρώ. Να θυμίσω ότι το ομόλογο αυτό είχε αγοραστεί σε τιμή χαμηλότερη από την ονομαστική του αξία και ως γνωστόν η διαφορά επιστρέφεται από τους εταίρους ως κέρδος στην Ελλάδα. Συμπέρασμα: με ένα ήδη κουρεμένο ομόλογο 3,5 δισ. ευρώ, ο κύριος Βαρουφάκης και η κυβέρνηση Τσίπρα απειλούσαν με Grexit την ΕΚΤ και τ��υς εταίρους μας παίζοντας στην ουσία στα ζάρια την Ελλάδα και το μέλλον της».
«Σήμερα, έξι μήνες μετά, η άθλια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποδεικνύει περίτρανα την “επιτυχία” της θεωρίας παιγνίων του κου Τσίπρα και του κου ��αρουφάκη!» καταλήγει ο κ. Καραγκούνης.
γηφδηξξ.jpg

Δείτε περισσότερα για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη Βαρουφάκη στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top