Πήγε στο ΥΠΟΙΚ ο Αη Βασίλης:Δίνουν αυξήσεις σε 186 άτομα και σε μας στέλνουν καλικάντζαρους!

Τους δίνει 800 ευρώ επιπλέον ο Τσακαλώτος για να... κάνουν την δουλειά τους!

​Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες παίρνουν αυξήσεις μισθού μόνο στα... όνειρα τους, τα «πουλέν» του Ευκλείδη Τσακαλώτου βλέπουν... οκτώ 100ευρα επιπλέον στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς!

Ναι… ναι, καλά διαβάσατε! Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών ζητάει ότι.. υπάρχει από τους φορολογούμενους με ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος κ.α, ο κύριος Τσακαλώτος με σχετική τροπολογία "αποφάσισε" μισθολογική αύξηση κατά 800 ευρώ μηνιαίως (9.670 ευρώ ετησίως) για τους 186 ελεγκτές του υπουργείου του, που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε με το νομοσχέδιο για την κύρωση των δώδεκα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού στην προσπάθεια αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Με απλά λόγια, 186 υπάλληλοι θα πάρουν… αυξήσεις για να εισπράξουν όσους περισσότερους φόρους μπορούν από τους πολίτες!

«Η φορολογική διοίκηση αντιμετωπίζει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φορολογικών υποθέσεων που πρέπει να ελεγχθούν για μεγάλα ποσά φοροδιαφυγής, ενώ αντίστοιχα διαθέτει πολύ μικρό αριθμό ελεγκτών σε σχέση πάντα με τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση.

Οι μισθολογικές αυξήσεις των 186 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών θα μας κοστίσουν 1,8 εκατ.ευρώ! Δηλαδή εκτός των άλλων φόρων θα πληρώσουμε 1,8 εκατ.ευρώ επιπλέον για να κάνουν οι ελεγκτές την.... δουλειά τους!

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους 186 ελεγκτές είναι ότι με τις μισθολογικές μειώσεις που έχουν γίνει παίρνουν μισθό 700-800 ευρώ! Κι όλα αυτά ενώ από τον Οκτώβριο εκκρεμεί να κατατεθεί από μέρα σε μέρα (βάσει μνημονίου) το νομοσχέδιο με την νέα πρόταση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο.

«Δεν είναι δικά μας παιδιά, δεν τους δίνουμε αυξήσεις επειδή είναι δικά μας παιδι��. Ίσα-ίσα τους δίνουμε κάτι παραπάνω, γιατί κάνουν την πιο σημαντική δουλειά που είναι η φοροδιαφυγή.Έχουμε μια τεράστια αδυναμία στο φορολογικό σύστημα και χρειαζόμαστε αυτά τα νέα παιδιά, γιατί εκτός από τα μάστερ και τα διδακτορικά έχουν και άλλες γνώσεις και πολύ καλύτερη εμπειρία με το λογισμικό, που δεν έχουν οι παλαιότεροι υπάλληλοι», είπε ο κ.Τσακαλώτος για να αιτιολογήσει τις αυξήσεις.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, την καταψήφισε η ΧΑ και το Ποτάμι δήλωσε «παρών» δίνοντας παράλληλα και εξηγήσεις με σχετική ανακοίνωση.

ΠΟΤΑΜΙ: Μετά αναρωτιόμαστε... τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Η ανακοίνωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ:

«Χθες 24/11 και ώρα 16:00, είχε προγραμματιστεί η συζήτηση και ψηφοφορία για ένα σχέδιο νόμου. Μιάμιση ώρα μόλις πριν την ψηφοφορία (14:25 για την ακρίβεια) κατατέθηκε τροπολογία που προέβλεπε ότι 186 υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών θα λάβουν ετησίως περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9.678 ευρώ ο καθένας, δηλαδή θα λάβουν αύξηση λίγο περισσότερα από 800 ευρώ τον μήνα! Και όλα αυτά ενώ από τον Οκτώβριο εκκρεμεί να κατατεθεί από μέρα σε μέρα (βάσει μνημονίου) το νομοσχέδιο με την νέα πρόταση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο. Το μισθολόγιο που αποτελεί θεμέλιο κάθε πολιτικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση ξηλώνεται ενώ ακόμα φτιάχνεται. Όσο για την καλή νομοθέτηση; Καμία διαβούλευση, καμία συζήτηση με τους φορεί��. Αλλά, βέβαια, εδώ δεν συζητούν οι υπουργοί μεταξύ τους: ενιαίο μισθολόγιο φτιάχνει ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διατάξεις του μισθολογίου 'πειράζει' με την εκπρόθεσμη τροπολογία του ο υπουργός Οικονομικών. Μετά αναρωτιόμαστε... τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top