Ο πόλεμος… της μπύρας απειλεί την κυβέρνηση: Επιμένουν στο «όχι» οι ΑΝΕΛ

Εκπρόσωπος μικροζυθοποιών: Ενισχύουν το ολιγοπώλιο ξένων εταιρειών

Ο πόλεμος… της μπύρας απειλεί την κυβέρνηση: Επιμένουν στο «όχι» οι ΑΝΕΛ

Να καταντήσει… μεθυσμένη πολιτεία κινδυνεύει η κυβέρνηση με αφορμή τον ξεσηκωμό για τη φορολόγηση της μπύρας που παράγουν οι μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, επανέλαβε το «όχι» του Πάνου Καμμένου και ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη.

«Να αποσυρθεί το άρθρο 52. Πέραν από τις μικρές ζυθοποιίες που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, στην Θράκη υπάρχει και μια ακόμα ζυθοποιία που κρατά θέσεις εργασίες. Στηρίζοντας αυτή την ζυθοποιία στηρίζεις και την Θράκη» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Επιτροπή της Βουλής μίλησε και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μικροζυθοποιών Ελλάδας - ΣΜΑΖΕ Δημήτρης Πολιτόπουλος, κάνοντας λόγο για ενίσχυση του ολιγοπωλίου ξένων εταιρειών και για μεταρρυθμίσεις που είναι αποτέλεσμα λόμπινγκ.

«Εδώ και χρόνια δεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες εναντίον μας. Η διάταξη αυτή εξομοίωσης τέθηκε στην εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ με ψευδή στοιχεία. Οι ελληνικές είναι η κλειδοθήκη της ανάπτυξης της χώρας στον κλάδο του ζύθου» τόνισε ο κ. Πολιτόπουλος, εξηγώντας ότι χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν κλιμακωτό συντελεστή.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη διάταξη ενισχύει το ολιγοπώλιο ξένων εταιρι��ν και πρόσθεσε: «Η ρύθμιση στηρίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που έχει γίνει εργαλείο λόμπινγκ εναντίον της πατρίδας μας. Αν αυξήσουμε τον φόρο κατανάλωσης μπύρας πρέπει να το κάνουμε για όλες τις επιχειρήσεις ελληνικές και ξένες».

Την απόσυρση της διάταξης ζήτησε και η ΝΔ, με τον Κώστα Σκρέκα να τονίζει πως μόνο στις δύο ελληνικές εταιρείες ζυθοποιίας μπαίνει επιπλέον φόρος 10% στον τζίρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top