ΝΔ: «Ένας πρωθυπουργός μειωμένης ευθύνης, μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών»

Σφοδρή επίθεση για τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου κορυφής για το Μεταναστευτικό

Σφοδρή επίθεση στον Α. Τσίπρα για τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε η ΝΔ με κοινή ανακοίνωση των τομεαρχών Τουρισμού Μ. Κόνσολα, Εθνικής Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννη και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Δ. Κυριαζίδη.

«Η τραγική εικόνα του κ. Τσίπρα, που προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία, τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, αποτελεί όνειδος. Ένας Πρωθυπουργός μειωμένης ευθύνης, μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών Ο κ. Τσίπρας επαίρεται ότι απέτρεψε την παράλογη απαίτηση, όπως την χαρακτηρίζει, να δημιουργηθεί ένα κέντρο φιλοξενίας 50.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Αθήνα. Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει;» αναφέρουν οι τομεάρχες του κόμματος.

Στην ανακοίνωση των βουλευτών της ΝΔ γίνεται επίσης μνεία στην παράγραφο 5 του κοινού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής, όπου «χαιρετίζεται η πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής προσφύγων σε 30.000 θέσεις μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ άλλες 20.000 θέσεις θα δημιουργηθούν με επιδότηση ενοικίου».

Η ανακοίνωση των βουλευτών της ΝΔ συνεχίζει για το ίδιο θέμα:

«Μιλάμε για εγκατάσταση 50.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών στη χώρα. Όσο για τα hot spot στα νησιά, συνολικής χωρητικότητας 7.000 ατόμων, είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας εμπαίζει τους νησιώτες και υπονομεύει ευθέως τον τουρισμό. Άλλωστε τους δικούς του ψηφοφόρους, όπως πιστεύει, δεν τους αφορά ο τουρισμός. Με μαθηματική ακρίβεια είναι βέβαιο ότι τη θερινή περίοδο όχι 7.000 αλλά 70.000 θα συνωστίζονται στη Λέσβο, στην Κω και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε ποιος θα επιβεβαιωθεί και ποιοι τότε θα είναι υπόλογοι απέναντι στους νησιώτες».

Κατά τους βουλευτές της ΝΔ επίσης «η λύση είναι η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και καταγραφής σε τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, προκειμένου να γίνεται εκεί η αναλογική κατανομή προσφύγων και να μην χρειάζεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνεύουν στη θάλασσα.Η λύση είναι δημιουργία hot spot στην ηπειρωτική χώρα και όχι στα νησιά, όπως είχε προτείνει ο κ. Αβραμόπουλος. Το παράδειγμα της Μυτιλήνης είναι αποτρεπτικό, τα χειρότερα έρχονται. Η λύση είναι η δημιουργία ευρωπαϊκής task force που θα επιχειρεί ενάντια στα κυκλώματα των δουλεμπόρων που δρουν ανενόχλητα και η φρούρηση των θαλασσίων συνόρων.Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν μιλάμε για αναλογική κατανομή προσφύγων, με 50.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, που είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστούν σε χρόνο μηδέν»

Κατηγορούν ακόμα τον πρωθυπουργό ότι «σιώπησε σε δύο βασικά ζητήματα:
-Την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής από την πλευρά της Τουρκίας.
-Την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος και δεν εμπίπτουν στο καθεστώς προστασίας των προσφύγων».

Οι βουλευτές της ΝΔ καταλήγουν: «Είναι φανερό σε όλους ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει συμφωνίες που ουδείς γνωρίζει και μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top