Συγκινημένος ο Ολάντ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής: "Σας ευχαριστώ για την τιμή. Ζήτω η Ελλάδα"

«Μπράβο που μείνατε στο ευρώ!Είναι σημαντικό να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα»-Πρώτη ανάρτηση:13:56

Συγκινημένος ο Ολάντ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής: "Σας ευχαριστώ για την τιμή. Ζήτω η Ελλάδα"

Ιδιαίτερα συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα της ελληνικής Βουλής ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Αξιολογώ ποια είναι η τιμή που κάνετε στη χώρα μου, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να πάρω τον λόγο στη Βουλή» είπε ο κ.Ολάντ στην αρχή της ομιλίας του, εξαίροντας την έννοια της Δημοκρατίας, η οποία, όπως είπε, γεννήθηκε στην Ελλάδα.

«Η Δημοκρατία είναι πάντα ένας αγώνας, δεν είναι κεκτημένο» πρόσθεσε στην συνέχεια, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που θέλει να κρατήσει στα χέρια της την τύχη της».

«Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στα δύσκολα μέτρα που ψήφισαν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες βουλευτές.

«Έναντι διχαστικών δυνάμεων που οδηγούσαν σε διάσπαση, εσείς πιστέψατε στην ευρωπαϊκή ιδέα. Δεν ακούσατε τις συμβουλές όσων σας έλεγαν να βγείτε από την Ευρώπη» τόνισε ο κ.Ολάντ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει.

Ο κ.Ολάντ επανέλαβε την πρόθεση της Γαλλίας να στηρίξει την Ελλάδα. «Δεν σας εκφράζω συμπόνια. Εκφράζω στήριξη για μια συνεργασία ισχυρή για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επιστροφή της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα καλείται να υλοποιήσει πολύ δύσκολες μεταρρυθμίσεις,τις όποιες ωστόσο χαρακτήρισε «απαραίτητες» για την εγγύηση του μέλλοντος των νέων.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Αυτοί που αμφισβητούν την Ευρώπη, αμφισβητούν τις αξίες της, τις αρχές της» πρόσθεσε στην συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος, καλώντας τους επιχειρηματίες της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Η Γαλλία ��ίναι διατεθειμένη να βοηθήσει και στην αξιοποίηση της περιουσίας του κράτους» τόνισε ο κ.Ολάντ, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια στην Ελλάδα και την Ιταλία στο προσφυγικό ζήτημα.

«Πρέπει να δείξουμε αποτελεσματικότητα και αλληλεγγύη. Πρέπει να δημιουργήσουμε τα hot spots» τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη να οικοδομηθεί μια σχέση αλληλοϋποστήριξης με την Τουρκία, αλλά με όρους.

Με την φράση, «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η φιλία μας» έκλεισε την ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης:

Ολάντ: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας, κάντε μεταρρυθμίσεις και μετά μιλάμε για το χρέος - Τσίπρας:Υπογράψαμε συμφωνία,όχι σύμφωνο παράδοσης εθνικής κυριαρχίας


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top