Ελάφρυνση των μέτρων υπόσχεται η Γερμανία εάν κρατάμε περισσότερους πρόσφυγες στην Ελλάδα!

Βερολίνο: Θα μπορούσε να περάσει σε δεύτερη μοίρα η επιμονή στους όρους τους προγράμματος

Στην αποκάλυψη ότι η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την Ελλάδα, στην περίπτωση που η χώρα μας δεχθεί να παραμείνουν εδώ περισσότεροι πρόσφυγες προβαίνει το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Επικαλούμενο πηγές από την κυβέρνηση της Μέρκελ, το οικονομικό περιοδικό κάνει λόγο για οικονομική βοήθεια εάν η Ελλάδ�� «αυξήσει τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

«”Η πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι πλέον να παραμείνουν στην Ελλάδα περισσότεροι πρόσφυγες” επεσήμαναν οι πηγές αυτές. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσαν άλλες απαιτήσεις, όπως η επιμονή στους όρους του προγράμματος, να μπουν σε δεύτερη μοίρα» αναφέρει πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει σε τι θα συνίσταται αυτή η χαλάρωση από πλευράς Βερολίνου.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στην Ελλάδα περίπου 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων μέσω θαλάσσης από την Τουρκία, η πλειονότητα των οποίων επιθυμεί να κατευθυνθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ και κυρίως στη Γερμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top