Αγοράζεις δημόσια περιουσία και… ξεμπερδεύεις από δημοτικά τέλη!

Αντιδράσεις από ΟΤΑ – Επιστολή Πατούλη σε κυβέρνηση

Αγοράζεις δημόσια περιουσία και… ξεμπερδεύεις από δημοτικά τέλη!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους ΟΤΑ η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων».

Η ρύθμιση προβλέπει την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρηματιών που επενδύουν σε δημόσια περιουσία αλλά και την ανάκληση φόρων, τελών και προστίμων που έχουν επιβληθεί και για τα οποία δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

«Δεν επιβάλλονται ανταποδοτικά τέλη από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες στις οποίες το ελληνικό Δημόσιο ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου Α.Ε. ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν, κατά τους όρους σχετικής σύμβασης, αναθέσει την παροχή υπηρεσίας ή την εκτέλεση έργου ή/και έχουν παραχωρήσει ή διαθέσει εμπράγματο ή άλλο δικαίωμα που περιλαμβάνει την ανάπτυξη, ανάπλαση, χρήση, εκμετάλλευση ορισμένης θαλάσσιας ή χερσαίας έκτασης, περιοχής, οδικού άξονα, μεταφορικής ή άλλης υποδομής, εφόσον από την εν λόγω σύμβαση ή εφαρμοστέα σχετικά νομοθετική διάταξη προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες, στην παροχή των οποίων αντιστοιχούν τα ανταποδοτικά τέλη, παρέχονται από τα ανωτέρω πρόσωπα ή οντότητες» αναφέρει η ρύθμιση.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ήδη εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή της, με τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη να στέλνει επιστολή στην κυβέρνηση με την οποία τονίζει ότι η απαλλαγή παραβιάζει την αρχή της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να ισχύει στην αγορά αλλά και την αρχή της ανταποδοτικότητας στην οποία βασίζεται η καταβολή των δημοτικών τελών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top