Δένδιας: «Η ιστορία “περνάω από έξω και ψηφίζω” δεν είναι σοβαρ��»

«Θα πρέπει να έχουμε τη στοιχειώδη σοβαρότητα και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας»

​Στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ αναφέρθηκε ο βουλευτής του κόμματος, Ν. Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως απειλείται η ενότητα του κόμματος, ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Βλέπω τη δυναμική που θα μπορούσε να τη δημιουργήσει. Όταν οι συζητήσεις δεν γίνονται επί τη βάσει αρχών, οι οποίες έχουν προσυμφωνηθεί μάλιστα, αλλά γίνονται επί τη βάσει μόνο προσώπων και άρα προσωπικών χαρακτηριστικών, έστω κι αν πρόκειται για τους καλύτερους των ανθρώπων, τους άριστους, παρά ταύτα ενδογενώς δημιουργούνται τέτοιες τριβές και όχι μόνο μεταξύ των υποψηφίων, αλλά μεταξύ των στελεχών, που μπορούν πάρα πολύ εύκολα να δημιουργήσουν διχαστικά φαινόμενα. Μάλιστα, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι εμείς βγαίνουμε από μακρά σειρά από ήττες. Δεν είμαστε ένα κόμμα που μόλις θριάμβευσε, είμαστε ένα κόμμα που έχει χάσει 4 από τις 5 τελευταίες εκλογές ή αν θέλετε, με έναν άλλον τρόπο μέτρησης και τις 5 τελευταίες εκλογές».

Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία και αν θα πρέπει να λάβει μέρος όποιος αποφασίσει εκείνη τη μέρα να συμμετάσχει, ο κ. Δένδιας ήταν κατηγορηματικός.

«Αυτό το “περνάω, είμαι απέξω, διαθέτω 2 ευρώ και ψηφίζω”, εμένα μου είναι ακατανόητο. Παντελώς ακατανόητο και ως λογικό σχήμα. Δεν έχω δει εκλογή η οποία να μην γίνεται μέσα από συγκεκριμένο κατάλογο εκλεκτόρων. Όποιος κι αν είναι αυτός, να το συμφωνήσουμε. Ο ανοικτότερος, να το συμφωνήσουμε κι αυτό», είπε και κατέληξε:

«Θα πρέπει να έχουμε τη στοιχειώδη σοβαρότητα και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας. Γενικά αυτή η ιστορία: “περνάω απ’ έξω και ψηφίζω”, δεν είναι σοβαρή. Και νομίζω ότι σε αυτό ο νυν πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει μια σοβαρή τοποθέτηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top