Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά! «Ο Τσίπρας ήταν σε κατάθλιψη τις μέρες της διαπραγμάτευσης»

Ο άγνωστος διάλογος που είχε με τον Β. Σόιμπλε

​Όποτε δίνει συνέντευξη ο Γ. Βαρουφάκης θα βρει κάτι να πει για τον Α. Τσίπρα, όχι πάντα κολακευτικό. Έτσι σε συνέντευξή του που έδωσε σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός είχε πέσει σε… κατάθλιψη τις δύσκολες μέρες της αποκάλυψης.

Ο λαλίστατος Γιάνης άνοιξε το στοματάκι του και αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο των καθημερινών επαφών που είχε με τον Α. Τσίπρα, πριν από τη μαραθώνια Σύνοδο της 11ης Ιουλίου που οδήγησε στη συμφωνία το πρωί της 12ης Ιουλίου.

«Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση. Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας. Όμως τη νύχτα του δημοψηφίσματος μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρημένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος», είπε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Βαρουφάκης όμως δεν αρκέστηκε στις αποκαλύψεις για την ψυχική διάθεση του πρωθυπουργού τις δύσκολες ώρες της διαπραγμάτευσης, αλλά προχώρησε και σε άλλες που α��ορούσαν τις επαφές του με τον Β. Σόιμπλε.

«Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός. Του είπα: "Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει". Και μου απάντησε: "Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει"», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top