Τρέχει να προλάβει ο Τσίπρας: Δευτέρα η ορκωμοσία του, την Τρίτη ορκίζεται η κυβέρνηση

Τηλεφώνησε και στην Φώφη Γεννηματά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τρέχει να προλάβει ο Τσίπρας: Δευτέρα η ορκωμοσία του, την Τρίτη ορκίζεται η κυβέρνηση

​Το απόγευμα της Δευτέρας όπως όλα δείχνουν θα ορκισθεί πρωθυπουργός ο Α. Τσίπρας και η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκισθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο διεμήνυσε ότι θέλει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να παραβρεθεί την Τετάρτη στη διάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες.

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα στις 12:00 η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου αναμένεται να δεχθεί στο γραφείο της τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Α. Μανιτάκη, ο οποίος θα της ανακοινώσει και επίσημα το αποτέλεσμα των εκλογών.

Κατόπιν η κα Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα και επίσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το απόγευμα αναμένεται να ορκισθεί ο Α. Τσίπρας.

Επειδή μάλιστα όπως όλα δείχνουν είναι δύσκολο να προλάβει να ορκισθεί αύριο η κυβέρνηση, αυτό αναμένεται να γίνει την Τρίτη.

Σε συνομιλία που είχε ο κ. Τσίπρας με τους δημοσιογράφους δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την σύνθεση της κυβέρνησης, ενώ σε ερώτηση αν είναι αρκετοί οι 155 βουλευτές για να περάσουν τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου από τη Βουλή απάντησε ότι θα… «αυγατίσουν», προσδοκώντας όπως φαίνεται και στην στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων.

Αποκάλυψε ακόμα ότι κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά της ζήτησε να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση, εκείνη όμως δεν του απάντησε θετικά. Πάντως πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη λένε, ότι δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο στο τηλεφώνημα, το��ίζοντας ότι το μόνο που του έδωσε η κα Γεννηματά είναι τα... συγχαρητήρια της για τη σημερινή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ακόμη εξελίξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα, παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε πως δεν θα μπει στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα και αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία τηλεφωνική επαφή με τον πρώην σύντροφό του Π. Λαφαζάνη.

Αντίθετα, επικοινώνησε μαζί του ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο Φ. Ολάντ.

Τέλος του μήνα μάλιστα ο Α. Τσίπρας θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ και ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μ. Ομπάμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι είναι ένα μήνυμα σταθερότητας προς του Ευρωπαίους εταίρους και επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top