Αισιόδοξος ο Ντάισελμπλ��υμ: Βιώσιμο έως το 2030 το ελληνικό χρέος

Δεν μπορεί να δεσμευτεί για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε

​Πεπεισμένος ότι το νέο πρόγραμμα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έως το 2030, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ολλανδικής Βουλής για την έγκριση της ελληνικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ακόμα και στο δυσμενές σενάριο, το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους δεν πρόκειται να αυξηθεί άνω του 12% έως το 2030. «Ακόμη και σ' αυτό το σενάριο ωστόσο, μία αύξηση της τάξης του 15% μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη» πρόσθεσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο κ.Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι το ΔΝΤ σέβεται την άρνηση των ευρωπαϊκών κρατών στην ονομαστική μείωσή του. Πάντως, απέφυγε να επιβεβαιώσει το αίτημα του Ταμείου για επιμήκυνση των ωριμάνσεων κατά 60 έτη.

«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό, με τη μορφή των μειωμένων επιτοκίων και της μεγαλύτερης περιόδου αποπληρωμής» εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ειδικά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει το τι μέλλει γενέσθαι, χαιρετίζοντας ωστόσο, τη στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top