Ολομέτωπη επίθεση Λαφαζάνη κατά του Τσίπρα

«Δεν θα έπρεπε να συνομολογήσει ένα νέο μνημόνιο»-πρώτη ανάρτηση 18/07/2015 19:56

Ολομέτωπη επίθεση Λαφαζάνη κατά του Τσίπρα

​Σκληρή κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους δανειστές ασκεί ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και σε άρθρο του στα «Νέα».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να δεχθεί και να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, καθώς και ότι αν επιμείνει να το εφαρμόσει, ��ότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού Ποταμιού.

«Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μια οποιαδήποτε συμφωνία της χώρας μας με τους λεγόμενους "θεσμούς". Στην πραγματικότητα έχει συνομολογηθεί ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων και υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας», υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Τονίζει, πάντως, πως η μάχη κατά του μνημονίου δεν τελειώνει με την ψήφισή του στη Βουλή.

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη θέση του και το νέο μνημόνιο να μην εφαρμοσθεί στην πράξη, να ακυρωθεί στη ζωή και μαζί του να ακυρωθούν και τα παλιά μνημόνια».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει να εφαρμόσει, δίπλα στα παλιά και το νέο μνημόνιο, κινδυνεύει να υποστεί μετάλλαξη», προειδοποιεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα επιμείνει να μάχεται μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπίζεται «τις μεγάλες αρχές και αξίες του και τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του, μέχρι να σταματήσει αυτή η εφιαλτική μνημονιακή περιπέτεια της χώρας».

Στο άρθρο του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «αν και η Αριστερά απωλέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της» και προσθέτει πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει ένα νέο μνημόνιο, «όχι μόνο για λόγους ιδεολογικής και πολιτικής συνέπειας, αλλά και γιατί ένα τρίτο μνημόνιο θα έφερνε στην πατρίδα μας τις ίδιες καταστρεπτικές συνέπειες των δύο ανάλογων προηγούμενων».

Αναφέρει, ακόμη, πως δεν αποδέχεται τους αναγκαστικούς μονόδρομους και ότι «ο εκβιασμός όσο ωμός και κτηνώδης κι αν είναι, σαν αυτόν που επέδειξαν οι κυρίαρχοι νεοαποικιοκράτες της ΕΕ, δεν είναι πάντα επαρκής δικαιολογία για υποχωρήσεις».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο, επίσης, για «ξεπεσμένη Αριστερά που επιπλέει παντός καιρού» και προσθέτει ότι δεν αποδέχεται τους αναγκαστικούς μονόδρομους και τις ανόητες και ανιστόρητες κατηγορίες της «αποστασίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top