Φάιμαν: το Grexit παραμένει πιθανό όσο δεν ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες!

«Προβοκάτσια» χαρακτήρισε την στάση του Σόιμπλε ο αυστριακός καγκελάριος

Φάιμαν: το Grexit παραμένει πιθανό όσο δεν ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες!
Ένα πρώτο βήμα που απομάκρυνε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας χαρακτήρισε την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της ο καγκελάριος της Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, αλλά προειδοποιεί ότι το Grexit παραμένει πάντα πιθανό.

«Ένα Grexit θα μπορούσε να συμβεί, εάν πόρτες των τραπεζών δεν μπορέσουν να ανοίξουν. Υπό αυτές τις συνθήκες, μία χώρα μπορεί να δημιουργήσει το δικό της νόμισμα, και αυτό θα μπορούσε να περιγραφεί ως Grexit», δήλωσε ο αυστριακός Καγκελάριος για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ένα είδος κατ��στροφής έχει αποκλειστεί».

Ο Φάιμαν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Σόιμπλε, χαρακτηρίζονταν την πρόταση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για προσωρινό Grexit προβοκάτσια. «Δυστυχώς υπήρχαν προβοκάτσιες και έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο και αυτό παρέτεινε τις διαπραγματεύσεις» επισήμανε στην συνέντευξή του».

«
Οι άνθρωποι θα έχαναν χρήματα, οι επιχειρήσεις θα έχαναν επενδύσεις, οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές» τόνισε, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό δεν το ήθελε η Μέρκελ. Ο καγκελάριος της Αυστρίας άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα για το αν είχε προκαλέσει με την διενέργεια του δημοψηφίσματος και παραδέχθηκε ότι πλέον πρέπει να συγκεντρώσει στη Βουλή μια πλειοψηφία, την οποία δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία κατέστη δυνατή επειδή ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας Γερμανίας -Γαλλίας, των οποίων μία αντιπαράθεση μεταξύ τους θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top