Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα: Οι κρυφοί διάλογοι στη σύσκεψη των αρχηγών

Ποιος είπε στον Τσίπρα «για να καταλάβω: πάμε να κάνουμε τους μάγκες στους δανειστές;»

Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα: Οι κρυφοί διάλογοι στη σύσκεψη των αρχηγών
Μπορεί η σύσκεψη των αρχηγών την περασμένη Δευτέρα να έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και στήριξης της προσπάθειας της κυβέρνησης σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, ωστόσο δεν ήταν όλα ρόδινα εντός των 4 τοιχών.
Η σύσκεψη κράτησε 7 ώρες και ειπώθηκαν πολλά μέχρι να προκύψει η συμφωνία στήριξης της κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας που κρατά τη χώρα στο ευρώ.
Η Real News αποκαλύπτει τους πιο χαρακτηριστικούς διαλόγους, με τον Σταύρο Θεοδωράκη μάλιστα να ρωτά τον πρωθυπουργό σε κάποιο σημείο αν… πάμε να κάνουμε μαγκιές στην Ευρώπη!
Σημειώνεται ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην αρχή διαφώνησε με την ιδέα έκδοσης κοινής ανακοίνωσης, ωστόσο υποχώρησε μετά την παρέμβαση του ΠτΔ, ο οποίος είπε ότι έχει δεσμευτεί στον Φρανσουά Ολάντ και σε άλλους ξένους ηγέτες για γραπτό κείμενο.
Οι πιο χαρακτηριστικοί διάλογοι:
Τσίπρας: Να γράψουμε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε τη δική του απάντηση απέναντι στις πολιτικές λιτότητας
Θεοδωράκης: Πρόεδρε, γα να καταλάβω. Πάμε να κάνουμε τους μάγκες στους δανειστές ή να πετύχουμε συμφωνία; (συμφώνησαν μαζί του η Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι οποίοι απαίτησαν από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί γραπτώς ότι δεν θα έρθει σε ρήξη με τους δανειστές).
Μεϊμαράκης: Η εντολή του λαού στο δημοψήφισμα δεν είναι εντολή ρήξης, να είμαστε σαφείς.
Γεννηματά: Πρόεδρε, έχει σημασία η συζήτηση που κάνουμε και η στήριξη στην προσπάθειά σου μόνο αν δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ρήξης στο τραπέζι.
Τσίπρας: Να γράψουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμφωνία είναι να υπάρξει ρύθμιση χρέους.
Μεϊμαράκης: Διαφωνώ. Δεν πρόκειται να στο δώσουν. Θα πάρεις ό, τι πήρε και ο Αντώνης Σαμαράς. Μια απλή αναφορά ότι κάποια αναφορά στιγμή θα συζητηθεί το ζήτημα. Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί. Ποια ευθύνη έχω εγώ; Το πολύ - πολύ να ενημερώσω τους Ευρωπαίους του Λαϊκού Κόμματος. Πιστεύω πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Γιατί δεν μάς φώναζες πέντε μήνες πριν;.
Τσίπρας: Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή.
Μεϊμαράκης: Άλλο αυτό και άλλο να καλέσεις επίσημα τους αρχηγούς.
Τσίπρας: Μιλάτε για ευθύνες, πρέπει να δούμε τι ευθύνες έχει ο καθένας από εμάς. Τι ευθύνες έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα.
(……)
Καμμένος: Οι δανειστές δεν θέλουν συμφωνία. Κάθε φορά που προτείναμε κάτι, ζητούσαν παραπάνω πράγματα.
Θεοδωράκης: Εναντίον των δανειστών μπορούμε να μιλάμε όλοι μας. Θες να μιλήσουμε κανονικά; Να δούμε τι θα κάνουμε με την συμφωνία;
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top