Με τα ΜΜΕ και για το... χρέος τα έβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Κατά την ακρόαση Ρουμελιώτη στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Με τα ΜΜΕ και για το...  χρέος τα έβαλε η Ζωή  Κωνσταντοπούλου!
Με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα έβαλε και πάλι, αυτή τη φορά σχετικά με το ζήτημα του... χρέους, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, η οποία υποστήριξε ότι το έχει παραδεχθεί και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στο βιβλίο του.

Ο κ. Ρουμελιώτης ισχυρίστηκε από την πλευρά του ό��ι πολλοί δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης και ότι αυτή η μη αναφορά ήταν βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον.

Η κ. Κωνσταντοπούλου όμως επέμεινε ότι δεν πιστεύει πως έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης. «Και σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης. Και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή» υποστήριξε. Όπως πρόσθεσε «δεν θα έχουν που να κρυφτούν κάποιοι που περιφέρονται σαν γύφτικα σκεπάρνια στα καθεστωτικά κανάλια»!

Στην ουσία του ζητήματος για το οποίο κλήθηκε να καταθέσει, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ανέφερε ότι «αν οι εταίροι μας συνεχίσουν να εθελοτυφλούν για το θέμα του χρέους αυτό θα είναι κακό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης».

Κατά την έναρξη της ακρόασης, ο κ. Ρουμελιώτης επισήμανε ότι από τη διεύθυνση του ΔΝΤ του ζητήθηκε να διευκρινίσει ότι σήμερα θα εκφράσει προσωπικές απόψεις, καθώς και ότι δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από το ΔΝΤ να αναφερθεί σε πληροφορίες που δεν έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Η πρόεδρος της Βουλής (και της Επιτροπής) Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβη στο συγκεκριμένο σημείο και ανέφερε ότι «έχει ενδιαφέρον αυτή η κινητοποίηση του ΔΝΤ, και από το γεγονός αυτό πολλά μπορούμε να συναγάγουμε». «Ας μην ανησυχεί το ΔΝΤ, θα κληθεί σύντομα να καταθέσει τις απόψεις και τα πεπραγμένα του στην επιτροπή» πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης, στην περίπτωση της Ελλάδας, το χρέος δεν ήταν «βιώσιμο με μεγάλη πιθανότητα» και έτσι έπρεπε να προχωρήσει το ΔΣ του Ταμείου σε αλλαγή του Καταστατικού του για να προβεί σε χρηματοδότηση της Ελλάδας. «Έκαναν λάθος υπολογισμούς» και «υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις», σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι «οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τη χώρα μας που δεν έκανε αυτά που έπρεπε, αλλά και τους εταίρους». «Αν η αναδιάρθρωση του χρέους γινόταν τότε (Μάιος 2010), το "κούρεμα" που θα χρειαζόταν θα ήταν μόνο 30%» είπε προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο «θα έδινε ανάσα στην ελληνική οικονομία και δεν θα γινόταν μια τέτοια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top