"Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία"-Δραματικοί τόνοι απ'τον αναπ. υπ.Υγείας

"Το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα" είπε ο Ξανθός

"Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία"-Δραματικοί τόνοι απ

​Την δραματική κατάσταση στον χώρο της υγείας παραδέχτηκε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας την αναγκαιότητα για την σύναψη συμφωνίας, πριν καταρρεύσουν τα νοσοκομεία.

«Χωρίς συμφωνία τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ξανθός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα.

Ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «η καλοκαιρινή σεζόν θα είναι μια δύσκολη περίοδος για το σύστημα υγείας», ενώ απαριθμώντας τα συσσωρευμένα προβλήματα παραδέχθηκε «οδηγούμαστε σε λειτουργικό μπλακ – άουτ».

Σύμφωνα με τον κ.Ξανθό, η αντιστροφή της πορείας μπορεί να γίνει μόνο μέσα «από βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους» καθώς, σε διαφορετική περίπτωση «τους τελευταίους μήνες του χρόνου θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα».

Ο ίδιος απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε, πως για να εφαρμοστούν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, που αφορούν το κοινωνικό κράτος «πρέπει να συγκρουστούμε με τις πηγές φοροδιαφυγής. Δεν έχουμε κανένα πολιτικό λόγο να μην συγκρουστούμε με το σύστημα κλεπτοκρατίας και την διαπλοκή στον χώρο των προμηθειών».

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top