Χρησμός από Μέρκελ: Απλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις

«Δεν θα επισκιάσει την G7 το ελληνικό ζήτημα»

Χρησμός από Μέρκελ: Απλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις

«Το ελληνικό ζήτημα δεν θα επισκιάσει την G7 παρότι θα συζητηθεί η κατάσταση της οικονομίας, τόσο παγκοσμίως όσο και εντός ευρωζώνης» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ ενόψει της Συνόδου των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών κρατών αύριο και μεθαύριο.

Η γερμανίδα καγκελάριος έδωσε στη συνέχεια έναν… χρησμό για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι ηγέτες της G7 θα εκφράσουν την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία: «Θα παραπέμψουμε στο γεγονός ότι η Ιρλανδία, που επίσης βρισκόταν σε πρόγραμμα, είναι σήμερα η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και στο ότι αναπτύσσεται η οικονομία στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Και μ��τά θα μιλήσουμε και για την Ελλάδα. Αλλά, πραγματικά, αυτό δεν αποτελεί κεντρικό θέμα, αλλά απλώς θα κάνουμε αναφορά για το που βρισκόμαστε και θα εκφράσουμε την ελπίδα μας ότι οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία».

Συνεχίζοντας, η Μέρκελ χαρακτήρισε τη Ρωσία «σημαντικό εταίρο» και υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην συμμετάσχει στη σύνοδο των ισχυρότερων βιομηχανικών κρατών, λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν επέδειξε διάθεση προσέγγισης στις κοινές θέσεις των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν.

Παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ζητήματα αντιμετώπισης επιδημιών και πανδημιών, αναφέροντας ως π��ράδειγμα το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, στον οποίο, όπως είπε, η διεθνής κοινότητα αντέδρασε ανεπαρκώς και με καθυστέρηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top