Παυλόπουλος: Το «��ενικήκαμεν» του μαραθωνοδρόμου ισχύει και σήμερα

Ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης του απένειμε το μετάλλιο της «Λεγεώνας του Μαραθώνα»

Στη σημασία της μάχη του Μαραθώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης απένειμε το μετάλλιο της «Λεγεώνας του Μαραθώνα».

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την πρωτοβουλία του θεσμού, λέγοντας στον κ. Ψινάκη «μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο ν’ αναδειχθεί το πραγματικό νόημα του Μαραθώνα, το μήνυμα που εκπέμπει ο Δήμος σας».
2298109.jpg
«Στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρ��: Στον Μαραθώνα οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το Πνεύμα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία. Αν δεν είχε υπερασπισθεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε αυτή τη φορά που βιώνουμε σήμερα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Να θυμάστε ότι το “νενικήκαμεν” του μαραθωνοδρόμου ισχύει ακόμη και σήμερα. Και τώρα ακόμα που μιλάμε το “νενικήκαμεν” ισχύει. Γιατί ο πολιτισμός πορεύεται με εκείνες τις αρχές και τις αξίες. Ιδίως δε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εμπνέεται ο πολιτισμός απ’ αυτές τις αξίες του ελληνικού πνεύματος: της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top