Παντοάν: Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί για αλλαγές στους φόρους και τις συντάξεις

«Η Αθήνα πρέπει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια»

Να ακολουθήσει την οδό των μεταρρυθμίσεων και συγκεκριμένα στη φορολογία και το ασφαλιστικό προτείνει στην Ελλάδα ο Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Μιλώντας σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD), που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τιφλίδα της Γεωργίας, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών κάλεσε την Ελλάδα «να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την έγκριση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στους τομείς της φορολογίας και των συντάξεων ώστε να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές».

Όπως διαπίστωσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ «υπάρχει οπωσδήποτε μεγάλη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών για την επίτευξη συμφωνίας».

«Αυτό που χρειάζεται είναι η ελληνική κυβέρνηση είναι να δεσμευθεί επί ορισμένων συγκεκριμένων μέτρων, όχι μεγάλης έκτασης, αλλά ουσιαστικών. Οι συντάξεις και οι φόροι, παραδείγματος χάριν, είναι τομείς στους οποίους χρειάζεται μέγιστη προσπάθεια» κατέληξε ο Παντοάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top