Επίθεση Μαριά στον Ντράγκι μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο-Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλει να υποκύψουμε στις απαιτήσεις των δανειστών, αλλά δεν θα τα καταφέρει»

​«Έξω από τα δόντια» τα είπε για ακόμη μια φο��ά μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για την εκβιαστική πολιτική που ασκεί απέναντι στην Ελλάδα.

«Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαθέτει 60 δις ευρώ το μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ο Ντράγκι και η παρέα του συνεχίζουν την εκβιαστική τους πολιτική κατά του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαριάς.

«Έτσι, ενώ εμείς εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητούμε για τα αμοιβαία κεφάλαια και τη βραχυχρόνια χρηματοδότηση επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, ο Ντράγκι συνεχίζει την πιστωτική ασφυξία της Ελλάδας» συνέχισε ο κ.Μαριάς.

Σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, «στις αρχές Φεβρουαρίου ο Ντράγκι παράνομα απέκλεισε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από τις πράξεις του Ευρωσυστήματος, όπου οι Ελληνικές τράπεζες τα χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση για τη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ. Στη συνέχεια η ΕΚΤ απαγόρευσε στις Ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν τις αγορές εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου» .

«Στη Ρίγα ο Ντράγκι προανήγγειλε ότι θα σφίξει τη θηλιά ακόμη περισσότερο γύρω από τις Ελληνικές Τράπεζες. Στόχος του Ντράγκι και της παρέας του είναι να αναγκάσουν την Ελλάδα να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών. Δεν θα τα καταφέρει, όμως γιατί ο Ελληνικός λαός θα νικήσει και θα πετάξει την τρόικα έξω από την πατρίδα μας» τόνισε ο κ.Μα��ιάς.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top