Το Bloomberg προειδοποιεί την ΕΕ: Η ελληνική χρεοκοπία θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος

«Αντί να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, η Ευρώπη της λέει να γονατίσει»

Το Bloomberg προειδοποιεί την ΕΕ: Η ελληνική χρεοκοπία θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος

Να μην κάνει το λάθος να «οδηγήσει» την Ελλάδα στην χρεοκοπία προειδοποίησε το Bloomberg την Ευρώπη σε άρθρο που υπογράφει ο Κλάιβ Κρουκ.

«Οι κυβερνήσεις της ΕΕ επιμένουν όλο και περισσότερο σε μία καθαρή παράδοση της Ελλάδας» αναφέρει το δημοσίευμα, εξηγώντας ότι οι Ευρωπαίοι ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να γίνουν πλήρως σεβαστοί οι όροι του υφιστάμενου προγράμματος πριν αρχίσουν οι συζητήσεις για νέο πρόγραμμα.

«Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, επειδή δεν λάβει τα 7,2 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα, τότε το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα χάσουν περισσότερα από ότι εάν συμφωνούσαν τώρα στη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της, χωρίς να αναφερθούμε στον κίνδυνο της μετάδοσης και στη διεύρυνση της κρίσης εμπιστοσύνης» εξηγεί ο Κουρκ, ο οποίος χαρακτηρίζει μια ελληνική χρεοκοπία και ένα ενδεχόμενο Grexit ως «το μεγαλύτερο λάθος που θα έχει κάνει η Ευρώπη από τη δημιουργία του ευρώ».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας θα μπορούσε άνετα να πετύχει έναν εφικτό συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αρθεί «η απειλή της οικονομικής κατάρρευσης».

«Αντί να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, η Ευρώπη λέει στην Ελλάδα να γονατίσει. Αντί να βοηθήσει τον Τσίπρα να κάνει υποχωρήσεις, η ΕΕ απαιτεί να ταπεινωθεί. Αντί να εκφράσει αλληλεγγύη με τους Έλληνες, που έχουν υποφέρει υπερβολικά, η Ευρώπη λέει: “Εκλογές; Ποιες εκλογές;”» καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top