Φως στην υπόθεση Κατρούγκαλου ρίχνει στο STAR "άνθρωπος-κλειδί"

Ο δημόσιος υπάλληλος που είχε συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό

Σάλο προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα», σχετικά με επικερδή συμβόλαια του νομικού γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου με εργαζόμενους που έχουν πληγεί από το μνημόνιο, μέχρι και την παραμονή που ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Φως στην υπόθεση ρίχνει μιλώντας στο STAR, ο δημόσιος υπάλληλος που αναφέρεται στο δημοσίευμα να έχει συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το γραφείο του υπουργού.

Ο άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση Κατρούγκαλου που εμφανίζεται σε δημοσίευμα του «Βήματος» να έχει συνάψει σύμβαση με το νομικό γραφείο του στις 27 Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε ότι ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μιλώντας στο STAR, δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση: ότι κατέφυγε σε αυτόν, με υπόδειξη του σωματείου του.

Άλλωστε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο MEGA, όπου είχε σφοδρή αντιπαράθεση με το συντάκτη του δημοσιεύματος Βασίλη Χιώτη, παραδέχθηκε ότι την ίδια ημέρα 27 Ιανουαρίου, απέστειλε στο δικηγορικό σύλλογο για επ��κύρωση, συνολικά 22 ανάλογα συμφωνητικά. Στο συμβόλαιο με τον κύριο Τσιάκαλο, αναφέρεται: «Η αμοιβή του δικηγόρου θα είναι 12% από τα ακαθάριστα ποσά που θα εισπραχθούν, ακόμη και σε περίπτωση συμβιβασμού, νομοθετικής ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης».

Ο εργαζόμενος όμως στο Ναύσταθμο τονίζει, ότι η υπόθεσή του δεν αφορά έξοδο εργαζομένων, με απόλυση ή διαθεσιμότητα, από το Δημόσιο, αλλά μια μισθολογική διεκδίκηση.

O διευθυντής του «Βήματος FM» υποστήριξε πως αν για οιοδήποτε λόγο πάψει να είναι υπουργός ο κύριος Κατρούγκαλος, θα έχει λαμβάνειν το ποσό που θα προκύπτει από την καταβολή του 12 τους εκατό από την αποζημίωση των εργαζομένων. Κάτι που διαψεύσει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανα��υγκρότησης, επικαλούμενος μάλιστα στο σχετικό νόμο και το ασυμβίβαστο που θέτει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Βήματος», ο κύριος Κατρούγκαλος είχε πελάτες στο δικηγορικό του γραφείο, εργαζόμενους που έχουν πληγεί από το μνημόνιο, όπως οι σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.

Πάντως, νέα διάσταση στο ζήτημα και δίνει και η νέα καταγγελία από ιστοσελίδα της Λάρισας, για υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου που υποστηρίζει ότι είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο Κατρούγκαλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top