Θυμήθηκε τις ελληνικές ρίζες του ο Σαρκoζί και κάλεσε τον Τσίπρα να ζητήσει ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Απογοητευμένος με δύο Έλληνες υπουργούς ο Γάλλος πολιτικός στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

Θυμήθηκε τις ελληνικές ρίζες του ο Σαρκoζί και κάλεσε τον Τσίπρα να ζητήσει ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Αιχμηρή παρέμβαση έκανε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με στόχο δύο υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Σαρκοζί κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τους ευρωπαίους ηγέτες εκ μέρους δύο υπουργών του. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών και αρχηγού των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου ότι θα στείλει τους μετανάστες στην Ευρώπη και του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, σχετικά με την κατάσχεση του γερμανικού ιδρύματος Γκαίτε.

Ο κ.Σαρκοζί, αφού υπενθύμισε σε όλους την ελληνική καταγωγή του, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Καμμένου-Παρασκευόπουλου.

«Λατρεύω την Ελλάδα, έχω ρίζες από την Ελλάδα, αυτό που συμβαίνει όμως είναι πολύ κακό για τη χώρα. Αυτές οι δύο δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών της κυβέρνησης, η μία για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στείλει τζιχαντιστές στη Βόρεια Ευρώπη και η άλλη για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα, ήταν απαράδεκτες» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πολιτικός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο δευτερότοκος γιος του Πολ Σαρκοζί ντε Ναζί-Μποσκά, Ούγγρου μετανάστη, και της Αντρέ Μαλάχ, κόρη ενός Σεφαραδίτη Εβραίου γιατρού με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top