Τα γερμανικά μέσα πυροβολούν τον Γ. Βαρουφάκη: «Φιλάρεσκος και ανούσια φλύαρος»

Δεν σταματούν οι επιθέσεις εναντίον του Έλληνα ΥΠΟΙΚ

​Αγαπημένος στόχος για τα γερμανικά ΜΜΕ είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, τον οποίο για μια ακόμα φορά… «στολίζουν» κανονικά για το στυλ του και τη εν γένει στάση του.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ένας έμπειρος πολιτικός, εντούτοις το γεγονός ότι είναι προφανώς τόσο επικεντρωμένος στον εαυτό του δίνει την ακριβώς αντίθετη εντύπωση. Αυτό καταδεικνύει άλλωστε και το πλήθος των συχνά αντιφατικών συνεντεύξεών του», γράφει χαρακτηριστικά η Suddeutsche Zeitung και συνεχίζει στο ίδιο ύφος:

«Όταν κάποιος μιλάει συνεχώς για το πώς και τι θα επιβάλει εναντίον κάποιου, τότε τροφοδοτεί τις υποψίες ότι η δύναμή του έγκειται λιγότερο στις πράξεις και περισσότερο στα λόγια. Και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνονται τα λόγια, τόσο περισσότερο γίνονται φλυαρία. Γι’ αυτό υπάρχει στα γερμανικά και ο ωραίος όρος της ανούσιας φλυαρίας».

Ο αρθρογράφος όμως της Suddeutsche Zeitung δεν σταματά εκεί και σχολιάζοντας τόσο τον Γ. Βαρουφάκη, όσο και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα αναφέρει:

«Η φιλαρέσκεια σε συνδυασμό με έναν αριστερό εθνικισμό, καθώς και μια λογική του “τώρα θα τους δείξουμε εμείς” συνιστούν κακές προϋποθέσεις για μια αρμονική συμβίωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι πλειοψηφίες στη Γερμανία και στην ΕΕ δεν υιοθετούν σε καμία περίπτωση τα στερεότυπα του λαϊκού τύπου. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και μπορεί να καταφέρει ό,τι κατάφεραν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία».

«Ο Βαρουφάκης τα κάνει όλα χειρότερα με τις εμφανίσεις του», τονίζει και η Neue Osnabrücker Zeitung σε ένα ακόμα επικριτικό δημοσίευμα για το Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

«Αντί να βάλει σε τάξη την εγχώρια οικονομική διοίκηση, να εισπράξει φόρους και να δρομολογήσει επιτέλους ιδιωτικοποιήσεις και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, πετά το ένα λεκτικό καπνογόνο μετά το άλλο. Τα μαγικά επί σκηνής έχουν αναμφίβολα το χαρακτήρα ενός σόου. Ωστόσο στο ελληνικό δράμα δεν διαπιστώνονται σαφείς τρόποι δράσης. Κάθε φορά που τίθεται το θέμα συγκεκριμένων αποφάσεων, ο υπουργός προκαλεί νέες ασάφειες. Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα θα το καταλάβει μάλλον μόνον όταν κλείσουν τα φώτα στο ρετιρέ του», υποστηρίζει άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα.

Στο ίδιο πνεύμα τέλος και η συντηρητική Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επισημαίνει:

«Πόλεμος υπάρχει στον περίγυρο της ΕΕ αλλά όχι εντός. Αυτό το γνωρίζει και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, ο οποίος κατηγόρησε τον Γερμανό υπ. Οικονομικών Σόιμπλε για ψυχολογικό πόλεμο. Φυσικά και συνηθίζεται στις διαπραγματεύσεις της να γίνονται πολλά κόλπα. Το θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η ένωση είναι να καθίσταται θεσμικά αδύνατος ο πόλεμος. Αυτό θα πρέπει να το έχουν πάντα υπόψη τους οι χώρες μέλη και να συμβάλουν στη λεκτική αποκλιμάκωση. Η φυγή προς αξιώσεις από την εποχή του πολέμου, η οποία αρέσει και στο γερμανικό κόμμα της Αριστεράς, συνιστά φυγή από τις αξιώσεις του σήμερα. Το ζητούμενο σήμερα είναι η τήρηση συμφωνιών οι οποίες δεν υπαγορεύονται, αλλά αποφασίζονται από κοινού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top