«Βόμβα» Παρασκευόπουλου: Υπογράφω για κατάσχεση γερμανικής περιουσίας!

Πρώτη δημοσίευση: 11/03/2015 00:11

«Βόμβα» Παρασκευόπουλου: Υπογράφω για κατάσχεση γερμανικής περιουσίας!

Αυτό που δεν έχει κάνει κανένας υπουργός Δικαιοσύνης από το 2000, όταν και βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των θυμάτων του Διστόμου, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κάνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης να επανασυσταθεί η Διακομματική Επιτροπή Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας, τόνισε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και τόνισε ότι είναι έτοιμος να δώσει την άδεια για την εκτέλεσή της!

«Το χρόνο για την εκτέλεση αυτής της επίσπευσης αυτής της διαδικασίας, βεβαίως θα τον εξαρτήσω, ενόψει και της νομικής πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και των εθνικών του διαστάσεων, και από την πολιτική διαπραγμάτευση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και από τη γνώμη της Βουλής» τόνισε χαρακτηριστικά, αφού είχε χειροκροτηθεί από την εθνική αντιπροσωπεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος το 2000 με απόφασή του δικαίωσε τα θύματα του Διστόμου και τους απογόνους τους, υποχρεώνοντας την Γερμανία να δώσει αποζημιώσεις ή σε συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της στην Ελλάδα. Ωστόσο, για να προχωρήσει το δεύτερο απαιτείται υπογραφή από τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top