Δημοσκόπηση της MRB για το star.gr: Αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων

«Θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε η ΝΔ» λέει το 51,8%

Δημοσκόπηση της MRB για το star.gr: Αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων

​Αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με την μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για το star.gr ,που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου σε δείγμα 1009 ατόμων.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση», το 70,6% απαντά αρνητικά. Ανάλογη εικόνα εμφανίζεται και στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση του Α.Σαμαρά ως αρχηγού της ΝΔ», όπου το 73,1% απαντά αρνητικά.

adonis.jpg

Πάνω από τους μισούς Έλληνες (51,8%) εκτιμούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερη, αν είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία.

adonis2.jpg

Στο ερώτημα «αν πιστεύετε ότι οι απόψεις που προεκλογικά είχε εκφράσει ο κ.Αντώνης Σαμαράς σήμερα δικαιώνονται ή όχι», η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54,1%) εκτιμά ότι είναι ακόμη νωρίς για να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα, για το 41,2% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, ο κ.Σαμαράς δικαιώνεται για αυτά που έλεγε πριν πάμε στις κάλπες, την 25η Ιανουαρίου.

adonis3.jpg

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (58,6%) εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ψηφοφόρους πο�� δηλώνουν ότι ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους (57%) υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα.

adonis4.jpg

Τέλος, όσοι από τους ερωτηθέντες έχουν ψηφίσει ΝΔ έστω και μία φορά από το 2000 και μετά, που αφορά περίπου το μισό δείγμα (531 άτομα), υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους (54,8%) πως υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ.

adonis5.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top