Συγκεκριμένες προτάσεις ζητά από την κυβέρνηση και ο Ντράγκι

Ζητά ισοδύναμα για όσα μνημονιακά μέτρα καταργηθούν

Στη… γραμμή Λαγκάρντ κινήθηκε και ο Μάριο Ντράγκι όσον αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρει πως η «λίστα Βαρουφάκη» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων και μπορεί να αποτελέσει «το πρώτο βήμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Στη συνέχεια, όμως, ο Μάριο Ντράγκι υπογραμμίζει ότι όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της στενότητας χρόνου «οι ελληνικές αρχές δεν κατάφεραν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις που μπορούν να αξιολογηθούν από τους θεσμούς αναφορικά με την ανάπτυξη, τα δημόσια οικονομικά και την οικονομική σταθερότητα».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ εξηγεί ότι προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση είναι η τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το τρέχον Μνημόνιο, ενώ επισημαίνει ότι όσα μνημονιακά μέτρα απορρίπτονται από την κυβέρνηση θα πρέπει να αντικατασταθούν «με ισοδύναμα ή καλύτερα».

Τέλος, ο Μάριο Ντράγκι καλεί την κυβέρνηση «να δράσει ταχύτατα» αλλά και να απέχει από μονομερείς ενέργειες.

Δείτε εδώ την επιστολή του Μάριο Ντράγκι: DRAGHI LETTER.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top