Δύο ξένοι Βαρουφάκης-Σόιμπλε:Διαπραγματευόντουσαν από διαφορετικά γραφεία! (ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ)

Δεν άφησαν λέξη να πέσει κάτω εταίροι και ελληνικές αρχές

Δύο ξένοι Βαρουφάκης-Σόιμπλε:Διαπραγματευόντουσαν από διαφορετικά γραφεία! (ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ)

​Ούτε... βλέμμα δεν αντάλλαξαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης και ο Γερμανός ομόλογος του Β.Σόιμπλε στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Star Channel στις Βρυξέλλες, Σπύρο Δημητρέλη, οι δύο άντρες διαπραγματευόντουσαν για το ελληνικό θέμα από… διαφορετικά γραφεία. Έτσι όταν ο κ.Βαρουφάκης έβγαινε από το χώρο που ήταν συγκεντρωμένοι, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κ.Λαγκάρντ, ο Επίτροπος Οικονομικών Π.Μοσκοβισί και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισεμπλουμ, τότε έμπαινε ο Σόιμπλε!!!

Οι δύο υπουργοί δεν κάθισαν ποτέ στο ίδιο τραπέζι, διότι οι δύο πλευρές δεν ήθελαν να διαπραγματευθούν face to face, γεγονός που δείχνει το κακό κλίμα που υπήρχε μεταξύ Ελλάδας–Γερμανίας.

Ενδεικτικό της έντασης και της δραματικότητας της διαπραγμάτευσης είναι ότι ενώ οι συνομιλίες ήταν σε εξέλιξη, ο κ.Βαρουφάκης, ενοχλημένος από δημοσίευμ�� της γερμανικής Bild, παρενέβη και διέψευσε τις πληροφορίες που έλεγαν πως η Ελλάδα έστειλε στις Βρυξέλλες λάθος επιστολή για την παράσταση.

Η ελληνική πλευρά μιλά για μια "δραματική διαπραγμάτευση", η οποία ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών και τελείωσε μετά από 4,5 ώρες! Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η διαπραγμάτευση γινόταν λέξη–λέξη, φράση–φράση, εξετάζοντας αναλυτικά ακόμη και τις… τελείες!!!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top