Κουτσούμπας: Πηγαίνετε για νέο συμβόλαιο με τους εταίρους

Κριτική στους χειρισμούς και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης

Κουτσούμπας: Πηγαίνετε για νέο συμβόλαιο με τους εταίρους

Η κυβέρνηση προχωρεί σε νέο συμβόλαιο με τους εταίρους, μέσω μιας τεχνικής παράτασης του μνημονίου για ένα εξάμηνο, όπως είναι η πρότασή σας, με τον όρο «πρόγραμμα-γέφυρα», εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι αυτό ήδη διαφάνηκε πιο καθαρά αυτές τις μέρες.

«Το επιβεβαιώσατε και σήμερα, παραδεχόμενοι ότι τη σκληρή διαπραγμάτευση και τη ρήξη την έχετε ως ατού διαπραγματευτικό» τόνισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και προσέθεσε: «Ονομάστε το όπως θέλετε. Ο λαός μας δεν ενδιαφέρεται πώς θα το πείτε το νέο μνημόνιο -συμβόλαιο, συμφωνία ή πρόγραμμα-, αφού προς το παρόν θα παραμένει σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων και το υπόλοιπο προτείνετε να το καλύψετε με άλλα ισοδύναμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, με βάση τον ΟΟΣΑ, είτε την εργαλειοθήκη του, είτε τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις του».

Ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι για να βγει ο λαός από το σημερινό βάλτο της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, για να αποκτήσει μια πραγματικά αξιοπρεπή και υπερήφανη ζωή, πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του με στόχο να ανατρέψει, τελικά, τον πραγματικό του αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.

Μόνο τότε -υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας- θα ξημερώσει πραγματικά μια νέα εποχή στον τόπο μας όπου η παραγωγή, η οικονομία, θα σχεδιάζεται κεντρικά, επιστημονικά, με γνώμονα τις λαϊκέ�� ανάγκες. Μόνο τότε η εργατική τάξη, ο λαός θα καθορίζει το μέλλον του, αφού θα έχει στα χέρια του την εξουσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top