Η ορκωμοσία των βουλευτών: Ο τριπλός όρκος, οι πρώτες φορές και τα απρόοπτα!

Η μικρότερη ever η ΚΟ της ΝΔ - Εντονότερο το άρωμα γυναίκας

Η ορκωμοσία των βουλευτών: Ο τριπλός όρκος, οι πρώτες φορές και τα απρόοπτα!
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Η ορκωμοσία ήταν (για πρώτη φορά) τριπλή καθώς δόθηκε πρώτα θρησκευτικός όρκος (παρόντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου), εν συνεχεία ένας μουσουλμάνος βουλευτής ορκίστηκε στο Κοράνι και τέλος δόθηκε ο πολιτικός όρκος.

2238262.jpg
Για πρώτη φορά, επίσης, τόσοι πολλοί βουλευτές (κυρίως λόγω της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) έδωσαν πολιτικό όρκο, ορκιζόμενοι στην τιμή και τη συνείδησή τους πίστη στους νόμους και το Σύνταγμα.

Στα θεωρεία επικρατούσε το αδιαχώρητο, τόσο από συγγενείς και φίλους των βουλευτών, όσο και από δημοσιογράφους, ενώ άλλοι τόσοι βρίσκονταν έξω από τη Βουλή!
2238227.jpg
Σημειώνεται ότι στην ορκωμοσία είχαν προσκληθεί και 85 διπλωμάτες από ξένες αντιπροσωπείες, με αποτέλεσμα να γίνεται του… μποτιλιαρίσματος έξω από το Κοινοβούλιο από τα δεκάδες αυτοκίνητα.

Εντονότερο το άρωμα γυναίκας - Η γραβάτα… ζει!

Παρά τη νέα… μόδα, όσον αφορά το ενδυματολογικό κομμάτι, αν και τα ανοικτά πουκάμισα σαφώς και έφτιαχναν μια… «δυνατή» ΚΟ, οι γραβάτες υπερείχαν.
2238212-1.jpg
Οι γυναίκες βουλευτές, από την άλλη, αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή κατά 5, ωστόσο και πάλι υπολείπονται του συνολικού αριθμού των βουλευτών (69 από 300).

Η μικρότερη… ever η ΚΟ της ΝΔ – Στα «ο��εινά» για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, είχαμε και «πρωτάκια» αρχηγούς.
2238208.jpg
Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε στη Βουλή και ως επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
2238248.jpg
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΚΟ της ΝΔ είναι η μικρότερη στην ιστορία του κόμματος (76 βουλευτές), ενώ για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στα ορεινά της Βουλής.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου… υπουργός!

Στα απρόοπτα της ορκωμοσίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης άρχισε να περνά… νεράκι (ή μάλλον... Ποτάμι) τα εμπόδια! Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος δεν γνωρίζει καλά ακόμη τα… κατατόπια της Βουλής βρέθηκε κάποια στιγμή σε αδιέξοδο και χρειάστηκε να κάνει άλμα για να περάσει τη μπάρα και να βρεθεί στα έδρανα!

Η κόρη του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, από την άλλη, έφθασε με το αυτοκίνητό της ως τον προαύλιο χώρο της αυλής κάτι που επιτρέπεται μόνο στους βουλευτές.
2238216.jpg
Ο πατέρας της, πάντως, και οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ έφθασαν διακριτικά στη Βουλή από τη φυλακή. Χωρίς να φοράνε χειροπέδες αλλά συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, μπήκαν στο Κοινοβούλιο από την πλάγια είσοδο.
2238235.jpg

Αγκαλίτσες και... φιλάκια στα έδρανα

Το κλίμα χαράς είχε χαμόγελα, αγκαλιές και... φιλάκια.
2238232.jpg
Ξεχώρισε ο θερμός χαιρετισμός και το φιλί του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι στην βουλευτή του ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
2238277.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top