Το ανακοίνωσε μόνος του: ο Γιάννης Βαρουφάκης σήμερα ορκίζεται υπουργός Οικονομικών

Θα συνεχίσει να γράφει στο blog του

Το ανακοίνωσε μόνος του: ο Γιάννης Βαρουφάκης σήμερα ορκίζεται υπουργός Οικονομικών

​Μόνος του αποκάλυψε ο Γιάννης Βαρουφάκης ότι μέσα στην ημέρα θα ορκιστεί υπουργός Οικονομικών!

Σύμφωνα με το Reuters ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας σε ιρλανδικό ραδιόφωνο δήλωσε ότι ως νέος υπουργός Οικονομικών δε θα ψάξει λύση που να είναι καλή για την Ελλάδα και κακή για τους Ιρλανδούς, τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ακόμα, κ. Βαρουφάκης, είναι αποφασισμένος να διατηρήσει την ιδιότητα του blogger και του παρεμβατικού οικονομικού αρθρογράφου παράλληλα με την ιδιότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, όπως ο ίδiος έγραψε στο προσωπικό του blog.

Ο γνωστός καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών λίγες ώρες πριν ορκιστεί υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως δεν θα διακόψει να παρεμβαίνει δημόσια μέσω του blog του, ακόμη και εάν αυτό θεωρείται από κάποιους ως μη ορθρό.

«Μου είπαν πως έφτασε η ώρα να διακόψω (το blogging) ή απλά να σκάσω. Σκοπεύω να αψηφήσω τις συμβουλές τους. Το να συνεχίσω το blogging εδώ θα θεωρούνταν κανονικά ανεύθυνο για έναν υπουργό Οικονομικών να αναλώνεται σε τέτοιου είδους επικοινωνία. Φυσικά οι αναρτήσεις θα γίνουν όλο και πιο σπάνιες και σύντομες. Ελπίζω όμως να σας αποζημιώσω με πιο… ζουμε��ές απόψεις, παρατηρήσεις και ιδέες. Για να αναβιώσει η ελπίδα αυτή θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το ζοφερό παρελθόν. Το να διατηρήσουμε μια ανοιχτή γραμμή με τον έξω κόσμο μπορεί να αποτελεί ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οπότε συνεχίστε να παρακολουθείτε το blog».

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει πως για να αναβιώσει η ελπίδα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το ζοφερό παρελθόν και ότι διατηρώντας μέσω του blog του «ανοιχτή γραμμή με τον έξω κόσμο» μπορεί αυτό να είναι ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

var_0.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top