Φίλης: Δεν θέλουμε δεύτερες εκλογές αλλά δεν μπορούμε και να τις αποκλείσουμε

«Για να μιλήσουμε για συνεργασίες, θα πρέπει να δούμε ποιοι θα μπουν στη Βουλή»

Φίλης: Δεν θέλουμε δεύτερες εκλογές αλλά δεν μπορούμε και να τις αποκλείσουμε
«Δεν επιδιώκουμε δεύτερες εκλογές» ξεκαθάρισε ο Νίκος Φίλης μιλώντας για την περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, χωρίς όμως να μπορεί και να τις αποκλείσει.

«Δεν επιδιώκουμε δεύτερες εκλογές, αν και από στενά κομματική άποψη θα μας συνέφερε. Ξέρουμε ότι οι εκλογές σε έναν μήνα, για παράδειγμα, δημιουργούν μια αστάθμητη έκβαση που δεν την γνωρίζουμε» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙ��Α, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν είναι όμως στο χέρι μας να αποφασίσουμε κάτι τέτοιο. Αν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν μια "ιστορία" σχηματισμού κυβέρνησης όχι στο πρόγραμμα που ψήφισε ο λαός ή άλλα παρασκήνια που τα ζήσαμε και το 2012, βεβαίως και θα υπάρξει λαϊκή απάντηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης τόνισε: «Για να δούμε ποιοι θα συνεργαστούν μαζί μας, πρέπει να δούμε ποιοι θα μπουν στη Βουλή. Το βασικό είναι τι θα ψηφίσει ο λαός. Θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας δοθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας στη Βουλή, το οποίο θα έχει ψηφίσει ο λαός, και όποιος νομίζει ότι συμφωνεί, ψηφίζει. Θα τεθούν ζητήματα στα άλλα κόμματα και πρώτα στα κόμματα της αριστεράς όπως το ΚΚΕ».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής σωτηρίας «τα οποία έχουν ως σημαντικό προαπαιτούμενο τη μείωση του δημόσιου χρέους» και πρόσθεσε: «Δεν πηγαίνουμε όμως σε διαδικασίες διαφθοράς του καινούριου. Θα έχει ευρύτερο χαρακτήρα αυτή η κυβέρνηση, η οποία όμως θα έχει συγκροτηθεί στη βάση ενός ψηφισμένου προγράμματος».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, ο κ. Φίλης τόνισε: «Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα, αν ξέρουμε τι θέλουμε. Αν δεν πηγαίνουμε ούτε με τσαμπουκάδες αλλά και ούτε με παθητικότητα. Πηγαίνουμε πολιτικό σχέδιο που έχει ανταπόκριση και στις δυνάμεις της Ευρώπης». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top