Την Κυριακή στις 21:30 η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Τότε θα είναι ασφαλή τα πρώτα συμπεράσματα

​Γύρω στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή δυ��μισι ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, η Singular Logic θα είναι σε θέση να δώσει μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να ανακοινώσει και πόσο ασφαλής είναι η εκτίμηση αυτή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, ο διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, Μιχάλης Καριώτογλου επεσήμανε την ιδιομορφία αυτών των εκλογών, καθώς όπως είπε υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα, που ενδεχομένως θα βρίσκονται κοντά στο 3%.

Όπως αποκάλυψε επίσης, σε 4.815 εκλογικά τμήματα, που αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων, θα έχουν δοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους κινητά τηλέφωνα, με τα οποία, μετά το τέλος της καταμέτρησης θα μπορούν να στέλνουν κωδικοποιημένο μήνυμα στην εταιρεία με τα αποτελέσματα.

Ο κ. Καριώτογλου τόνισε ότι αυτή είναι η πιο γρήγορη και ασφαλής ενημέρωση αποτελέσματος που οδηγεί σε ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος για όλη την επικράτεια.

Η επιλογή των εκλογικών τμημάτων έχει γίνει με τεχνικά κριτήρια και όχι πολιτικά, καθώς προτιμώνται τα μεγαλύτερα και όχι τα πολύ μικρά που δίνουν μη ενδεικτικά αποτελέσματα για το σύνολο της επικράτειας, ενώ τα αποτελέσματα από τα τμήματα που διαθέτουν SRT, συνήθως καταφτάνουν στην Singular Logic το χρονικό διάστημα 20:00 – 21:00, με τις κάλπες να κλείνουν στις 19:00.

Επίσης για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, οι περιφέρειες θα διαθέτουν τη δυνατότητα να καταχωρούν στο σύστημα μετάδοσης και τους σταυρούς, όμως η Singular Logic διευκρινίζει ότι εκτός από την Αθήνα και τον Πει��αιά, τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας για τις υπόλοιπες περιοχές θα ανακοινωθούν την επόμενη μέρα.

Σ’ αυτές τις εκλογές τέλος, τα μισά από τα πρωτοδικεία της χώρας θα είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top