Εύσημα ΣΥΡΙΖΑ σε Αβραμόπουλο για χαλάρωση στο Σύμφωνο Σταθερότητας

«Θα έπρεπε τις δηλώσεις του να τις είχε κάνει ο κ. Σαμαράς»

Εύσημα και… στήριξη στον Δημήτρη Αβραμόπουλο έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της επικροτεί τη δήλωση του Έλληνα Επιτρόπου για ευελιξία και χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του Νότου και κάνει λόγο για «σημαντική παρέμβαση που θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό.

Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία. Η παρέμβαση Αβραμόπουλου στη συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Στρασβούργο

Στη συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Στρασβούργο, ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε στην χώρα μας τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να τηρεί τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αφού είναι σε πρόγραμμα προσαρμογής.

Ωστόσο ο Δ. Αβραμόπουλος έκανε την επισήμανση για το σύνολο του ευρωπαϊκού Νότου και εξήγησε πως η Κομισιόν πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν της στα οικονομικά προγράμματα των κρατών-μελών όχι μόνο τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας αλλά και τις τεράστιες θυσίες των Ευρωπαίων πολιτών, που έχουν γίνει όπως στην Ελλάδα καθώς και άλλες χώρες, κυρίως του Νότου.

Μάλιστα εκτίμησε ότι αν η «ευελιξία» που θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ενίσχυση της ανάπτυξης, η οποία με την σειρά της θα οδηγήσει στη μείωση των ελλειμμάτων, γιατί να μην ενθαρρύνει και η Ευρωπαϊκή Επιτρ��πή τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν την πολιτική αυτή, προσφέροντάς τους την ευελιξία ως επιβράβευση για τις προσπάθειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες του Βορρά που πρόσκεινται στο Λαϊκό Κόμμα εξέφρασαν την έντονη α��τίδρασή τους, ωστόσο με την παρέμβαση Μοσκοβισί υιοθετήθηκε η πρόταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top