Ολοταχώς για εκλογές: Με 168 ψήφους δεν εξελέγη ΠτΔ ο Σταύρος Δήμας

Διαλύεται η Βουλή – Εν αναμονή κρίσιμων ανακοινώσεων μετά το υπουργικό

Ολοταχώς για εκλογές: Με 168 ψήφους δεν εξελέγη ΠτΔ ο Σταύρος Δήμας

​Με 168 ψήφους υπέρ και 132 «παρών» η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν κατάφερε να επιτύχει την απαραίτητη συναίνεση που προβλέπεται από το Σύνταγμα ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η χώρα οδεύει ολοταχώς για πρόωρες εκλογές και πλέον τα στρατηγεία των κομμάτων ανεβάζουν στο τέρμα την εκλογική μηχανή.

Η τελευταία παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν κατάφερε να μεταπείσει εκείνους τους ανεξάρτητους βουλευτές που στην δεύτερη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει «παρών», ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν και τα πιο μελανά σενάρια που ήθελαν τη Χρυσή Αυγή να σχεδιάζει στην τρίτη ψηφοφορία να υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Βύρων Πολύδωρας, παρέμεινε αμετακίνητος στη θέση του, ψηφίζοντας και πάλι «παρών», ενώ δεν υπήρξε καμία διαρροή από τη ΔΗΜΑΡ ή τους ΑΝΕΛ, όπως κυκλοφορούσε τις τελευταίες μέρες.

Τα βλέμματα πλέον όλων είναι στραμμένα στον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει στις 14:00 να προκηρύξει εκλογές και να θέσει προ των πολιτών τα διλήμματα των εκλογών.

Όπως έγραψε και το star.gr, η Βουλή θα πρέπει να διαλυθεί μέσα σε δέκα μέρες και να προκηρυχθούν εκλογές, ενώ πιο πιθανές ημερομηνίες για την προσφυγή στις κάλπες είναι η 25η Ιανουαρίου ή η 1η Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top