Δένδιας στο Star: «Η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί όλο το βράδυ»

«Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να περάσουμε»

Δένδιας στο Star: «Η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί όλο το βράδυ»

​Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης των ανθρώπων που επιβαίνουν στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».

Ο Υπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε: «Αυτήν την στιγμή επιχειρούν 8 ιταλικά ελικόπτερα, τα οποία μεταφέρουν 2 με 3 άτομα ανά πτήση προς άλλα επικείμενα πλοία. Επιχειρεί επίσης κι ένα δικό μας Super Puma, το οποίο έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το εξής: Ανάμεσα στο πλοίο και την προωθημένη μας βάση στην Κέρκυρα, όπου βρίσκονται 4 ελικόπτερα δικά μας έτοιμα να επιχειρήσουν, υπάρχει μια πολύ ισχυρή κατ��ιγίδα που δεν μας επιτρέπει να περάσουμε. Έχουμε 2 ακόμη ελικόπτερα στο Άκτιο και 2 C- 130 έτοιμα να επιχειρήσουν. Υπολογίζουμε ότι γύρω στις 23:00, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Θα εκμεταλλευτούμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας ρίχνοντας ό,τι μπορούμε, ώστε να μεταφέρουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των ανθρώπων αν όχι όλους, μέχρι το πρωί σε ασφάλεια. Έχουμε συνεννοηθεί με τους Ιταλούς και στέλνουν επιτόπου το αεροπλανοφόρο «Τζόρτζιο» για να το χρησιμοποιήσουμε σαν προωθημένη βάση, ώστε να ανεφοδιάζονται τα ελικόπτερα μας γρήγορα.»

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί όλο το βράδυ η επιχείρηση διάσωσης, ενώ τόνισε ότι χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια όλων αυτών των ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top