Κανέλλη: Ο Στύλιος δεν μου ζήτησε ποτέ συγνώμη. Καλύτερα γιατί δεν θα του την έδινα

«Αριστερή κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει αστικό κόμμα;»

Κανέλλη: Ο Στύλιος δεν μου ζήτησε ποτέ συγνώμη. Καλύτερα γιατί δεν θα του την έδινα
Με μία φράση που δείχνει ότι δεν έχει αφήσει πίσω της το «επεισόδιο» με τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Στύλιο, απάντησε σε σχετική ερώτηση η Λιάνα Κανέλλη.

«Ποτέ δεν μου ζήτησε προσωπικά συγνώμη ο Στύλιος. Και ευτυχώς γιατί δεν θα του την έδινα» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ στον Real FM.

H κα Κανέλλη σχολίασε και τις πολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή: «Δεν είμαστε σε μία φάση που μπορούμε να κοιτάμε τα δικά μας πράγματα χωρίς να κοιτάμε τον περίγυρο. Θεωρώ μείζονα είδηση ικανή να επηρεάσει την Ελλάδα το γεγονός ότι έχουμε εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων -κατά το ΝΑΤΟ- στην Ανατολική Ουκρανία. Ότι έχει ανεβεί το θερμόμετρο της πίεσης αφόρητα στην Ιερουσαλήμ. Ότι εικόνες από την περιοχή, όπως το γεγονότα πρόσφατα μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Βελιγράδι. Δεν μπορεί κάποιος να κάνει προβλέψεις του λεγόμενου αστάθμητου “χ” παράγοντα. Όλα αυτά επηρεάζουν τις οικονομικές εξελίξεις».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «έχουμε εσωτερικές αλλαγές στις δομές του κοινοβουλίου τις οποίες δεν τις έχουμε ξαναζήσει», ενώ σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας εκτίμησε ότι έχει ανοικτά πολλά μέτωπα: «Αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι στα δύσκολα. Έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα. Η Ελλάδα έχει να αναπροσαρμόσει σχέσεις και συμμαχίες οι οποίες ήταν διαφορετικές τις τελευταίες δεκαετίες. Το θέμα είναι αν θα βγούμε κερδισμένοι από αυτή την ιστορία. Από το ‘74 και μετά, με απώλειες είμαστε».

Τέλος, όσον αφορά τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Το "Αριστερή κυβέρνηση" είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το λένε, τώρα που και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια απόπειρα να είναι πιο ενιαίο κόμμα. Κόμμα αστικό με την δεδομένη μορφή. Δεν βρίσκω σε τι είναι αυστηρή η κριτική μου. Υπάρχει μια πολύ βασική κριτική που γίνεται από πλευράς ΚΚΕ. Δεν κινητοποιεί, γιατί δεν έχει πραγματική φιλεργατική κατεύθυνση, τις μάζες των εργαζομένων». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top