Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο Στ. Θεοδωράκης

«Να ξεφύγουν τα σχολεία από τον κομματικό ζυγό» δήλωσε για τις καταλήψεις

Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης, διαφοροποιούμενος τόσο από την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εκλογές «εδώ και τώρα», όσο και από την θέση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για εκλογές τον Ιούνιο του 2016.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, έπειτα από την ολοκλήρωση της 45λεπτηςσυνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, πρότεινε τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2015, αφού προηγουμένως η παρούσα Βουλή, εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος, αλλάξει ο εκλογικός νόμος και συμφωνηθεί πατριωτική, όπως τη χαρακτήρισε, θέση στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Προτείνοντας τον συγκεκριμένο χρόνο επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία.

«Θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120- 130 βουλευτές γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται», τόνισε.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διατάξεις για την ασυλία υπουργών και βουλευτών και το άρθρο 110, που ορίζει ότι η αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια και να δίνεται η δυνατότητα αλλαγών κατ' άρθρο ανά πάσα στιγμή.

Για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως αν δεν δεχθούν τα άλλα κόμματα ��ην πρόταση του Ποταμιού για καθιέρωση παραλλαγής του γερμανικού εκλογικού συστήματος, να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα, όπως το «σπάσιμο των περιφερειών».

Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου- ομάδα κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε για τις καταλήψεις στα σχολεία και κάλεσε γονείς, καθηγητές και μαθητές να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο.

«Να φύγουν από τα σχολεία ο κομματικός ζυγός, που ήταν πασοκικός, νεοδημοκρατικός και τώρα συριζαϊκός», είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα, για την ενίσχυση της παραγωγής και τις εξαγωγές, καθώς, όπως είπε, «καλή η κουβέντα για τα δάνεια, αλλά η Ελλάδα θα πάψει να έχει δεσμεύσεις όταν παράγει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top