Νέος,μελαχρινός και Τρικαλινός είναι ο νέος ΥΠΑΝ-Ας γνωρίσουμε τον Κ.Σκρέκα

Πολύ μορφωμένος και ιδιαίτερα δραστήριος ο εκλεκτός του Σαμαρά

​Ένας νέος μελαχρινός Τρικαλινός θα κρατήσει το τιμόνι του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο λόγος για τον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος θα καθίσει στην καρέκλα που μέχρι πριν λίγες ώρες καθόταν ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος και αναλαμβάνει υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ποιος είναι όμως ο εκλεκτός του πρωθυπουργού, που θα προσπαθήσει να οδηγήσει την χώρα στην Ανάπτυξη;

Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε το 1973. Κατάγεται από την Μεγάρχη Τρικάλων.Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη, Χημικό Μηχανικό και έχουν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και τη Σοφία. Έχει διακεκριμένες σπουδές και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

10539149_705149269561748_694260914749022927_o.jpg

Αναλυτικότερα

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη "Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων" στο τμήμα Civil Engineering, στο University of Birmingham της Αγγλίας.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και συνέδρια σε θεματικές όπως: Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management, ενώ φέρει και τον τίτλο του Κύριου Επιθεωρητή σε συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9000/ 94.

Συνέγραψε τις εργασίες:

«Ανάκτηση - Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων»,

«The use of Value Management Methodology for the development of a Business Plan»

Στρατιωτικές υποχρεώσεις

1997 -1999 Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Εφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού, ΥΕΑ, με διάκριση.

Εργασιακή εμπειρία

Το 2000 εργάστηκε ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A. και στη συνέχεια το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.

Η εταιρεία σήμερα καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια της αγοράς από το οργανωμένο λιανεμπόριο, το Χονδρεμπόριο, τα καταστήματα HO.RE.CA καθώς και ανεξάρτητα σημεία πώλησης. Αντιπροσωπεύει 3 από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων και ποτών.

Πολιτική δραστηριότητα

-Το 2012 ορίστηκε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

-Το 2012 στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου εξελέγει βουλευτής Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία.

-Το 2010 ορίστηκε Τομεάρχης Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Αθηνών και μέλος Γραμματείας Οργανωτικού.

-Το 2007 ορίστηκε Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λάρισας.

-Εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου ΑΠΘ, μέλος της Κοσμητείας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της ��ενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

-Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Ίδρυσε το περιοδικό του Συλλόγου Φοιτητών «Θέσεις και Αντιθέσεις» που εκδίδεται μέχρι και σήμερα.

-Το 1993-1994 ως Υπεύθυνος ΔΑΠ –ΝΔΦΚ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πέτυχε ποσοστό αυτοδυναμίας 57,86% στις φοιτητικές εκλογές.

-Την περίοδο 1991 -1993 διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top