Ενημέρωσε τις ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Δένδιας

Τι ζητά η Χαριλάου Τρικούπη για τα κόκκινα δάνεια;

Ενημέρωσε τις ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Δένδιας
​Για τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια ενημέρωσε σήμερα τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας. Παρών εκ μέρους του υπουργείου ήταν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ έθεσε δύο κεντρικά θέματα: Να υπάρξει πρόνοια για ρύθμιση και των αγροτικών χρεών σε δάνεια που έχουν στην "κακή" ΑΤΕ και στην Πειραιώς που είναι με εγγύηση του δημοσίου και να γίνει συζήτηση επ' αυτού και με το υπουργείο Οικονομικών.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ είναι στη φιλοσοφία του νόμου να διαφαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τις κατηγορίες των στεγαστικών δανείων και των δανειοληπτών που παρά την κρίση ήταν ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να περιλαμβάνεται και να υπάρξει βέβαια η προστασία της πρώτης κατοικίας, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι θα υπάρχει.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημερώθηκαν από τον κ.Δένδια έπειτα από πρωτοβουλία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάση Μπούρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top