Προκαλεί ο Ιβάνοφ: Είμαστε αυτό που ήμαστε πάντα, Μακεδόνες

«Κάποιοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα στον 21ο αιώνα»

Προκαλεί ο Ιβάνοφ: Είμαστε αυτό που ήμαστε πάντα, Μακεδόνες
Σφόδρα προκλητικός εμφανίστηκε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των Σκοπίων Ντνέβνικ, όπου εξαπέλυσε βέλη κατά της Ελλάδας και κάλεσε τη χώρα μας να δεχθεί πως οι Σκοπιανοί ήταν πάντοτε Μακεδόνες!

«Είναι προφανές πως η άλλη πλευρά, αντί του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ενεργεί από θέση ισχύος, αποκλίνει από το πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας και δεν συμβάλλει στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης» είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα δεν συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και κατηγορώντας τη ότι δεν ανταποκρίνεται στις «πρωτοβουλίες» των Σκοπίων για συναντήσεις και εντατικοποίηση του διαλόγου για το θέμα αυτό.

«Είναι αδιανόητο για κάθε φυσιολογικό άνθρωπο στον πλανήτη, σήμερα, στον 21ο αιώνα, να αρνούνται κάποιοι να πιστέψουν πως η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι πραγματικότητα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Σήμερα, είναι αδιανόητο να αρνείται κάποιος τη γλώσσα και την ταυτότητα του άλλου. Είναι αδιανόητο να εξακολουθεί να αρνείται κάποιος το δικαίωμά μας να υπάρχουμε και να είμαστε αυτό που είμαστε, αυτό που πάντα ήμασταν» πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ πιο βολική θέση από ό,τι η χώρα του, καθώς δεν υφίσταται καμία ζημιά από τη διένεξη σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Μάλιστα, ο Ιβάνοφ έκανε λόγο για «αδικία που υφίσταται η Μακεδονία» και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «ολοένα και περισσότεροι συνομιλητές απ�� κράτη-μέλη της ΕΕ με επιρροή (σ.σ.: όπως η Άνγκελα Μέρκελ) δείχνουν κατανόηση για το πρόβλημά μας σχετικά με την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top