Εθελοντής δότης μυελού των οστών ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στηρίζει το έργο της «Ελπίδας» ο υπουργός Υγείας

Εθελοντής δότης μυελού των οστών ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πρώτη ανάρτηση: 26/02/2014 14:27

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έγινε εθελοντής δοτής μυελού των οστών, συμμετέχοντας ενεργά στη μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα της τράπεζας, που ξεκίνησε τη λειτουργεία της πριν από ένα μήνα στην ογκολογική μονάδα παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη «Ελπίδα».

«Είναι ένα όραμα που πρέπει να το κάνουμε πραγματικότητα, πρέπει οι Έλληνες να δώσουμε το καλό παράδειγμα ότι μπορούμε ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες να σκεφτόμαστε και λίγο τους συνανθρώπους μας» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η τράπεζα Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» γίνεται κρίκος αγάπης και αλληλεγγύης του συλλόγου «Ελπίδα» και έρχεται να χαρίσει δώρο ζωής σε ανθρώπους που πάσχουν από σπάνια νοσήματα.

«Είναι ένας τρόπος σαν την αιμοδοσία, γίνεται με τα μηχανήματα κυτταραφαίρεσης, είναι τελείως ανώδυνο και ασφαλές» σημείωσε ο Στέλιος Γραφάκος. διευθυντής μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

«Με τη δημιουργία του καινούριου συλλόγου και της τράπεζας, ευελπιστούμε τα αμέσως επόμενα χρόνια να μειώσουμε κατά πολύ το ποσοστό ανεύρεσης συμβατού δότη, από τράπεζες του εξωτερικού» τόνισε, από την πλευρά του, ο Εμμανουήλ Παπασσάβας, πρόεδρος Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, εξήρε το σύλλογο «Ελπίδα» και την προεδρό του, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το έργο που συντελείται στην ογκολογική μονάδα Παίδων: «Ο σύλλογος “Ελπίδα” και προσωπικά η κύρια Βαρδινογιάννη έχουν όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει κάτι μοναδικό στη χώρα μας. Στηρίζουμε πάρα πολύ αυτή την προσπάθεια, η οποία έχει γεννήσει ένα στην Ελλάδα νοσοκομείο επίπεδου και ανώτερου των καλύτερων ευρωπαϊκών νοσοκομείων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε πως θα ξεκινήσει μαζί και με άλλα υπουργεία μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με στόχο οι εθελοντές δότες στη χώρα μας να φτάσουν τους 100.000.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top